Konut ve Gayrimenkul Sektörü Altın Çağını Yaşıyor: Ev Almak İsteyenler Önce Bankalara Sonra Tapu Dairelerine Koştu!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanası amacına ulaştı.
Konut ve Gayrimenkul Sektörü Altın Çağını Yaşıyor: Ev Almak İsteyenler Önce Bankalara Sonra Tapu Dairelerine Koştu!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanası amacına ulaştı. Uzun süredir pandemi ve ekonomik koşullar nedeni ile yaşanan endişelerle ertelenen konut talebi yeniden alıma yönelirken biriken talep konutta talep patlaması yaşanmasına neden oldu. Artan taleple birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü randevu almak isteyen kişilere 20-30 gün sonrasına gün vermeye başladı. Detaylar haberimizde...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı konut satış rakamlarında yaşanan artışın ve yoğun talebin tapu randevusu almak isteyen kişilerin bekleme süresini uzattığını duyurdu.



KONUT VE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR!



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan korana virüs sonrası yeni normale geçiş döneminde ki destek paketleri deyim yerindeyse hedefi tam 12'den vurdu.



Pandemi döneminden en olumsuz etkilenen konut ve otomotiv sektörü başlatılan düşük faizli kredi kampanyaları sayesinde kelimenin tam anlamı ile büyük bir şahlanma yaşadı.



Otomotiv sektöründe sıfır araç almak isteyenlere ithal araçlar için 3 ay sonrasına gün verilmeye başlanırken konut sektöründe ise tapu işlemlerinde yığılmalar yaşanmaya başlandı.



TAPU RANDEVUSU ALMAK İSTEYENLER İÇİN BEKLEME SÜRESİ 20-30 GÜNE ÇIKTI!



Yaşanan aşırı talep yığılması sonrasında pandemi döneminde sadece randevulu olarak çalışan tapu dairelerinde aşırı yoğunluk yaşanmaya başlandı.



Corana virüs riskine rağmen tapu daireleri önünde uzun kuyruklar ve kalabalıklar oluşurken tapudan telefonla randevu almak isteyen kişilere ise 20-30 gün sonrasına randevu verilmeye başlandı.



Konuta talebin ağırlıklı olarak ikinci el konutlara kaydığı, lüks sıfır konutlarda ise stok sorunun devam ettiği belirtiliyor.



Emlak365.com