Konut Yatırımcısını Enflasyona Ezdirmedi, Ev Alanlar Kazandı!

Konut fiyatları dalgalı seyretmeye devam ederken süreçte yükselen enflasyon rakamları karşısında yatırımcısına en çok kazandıranların başında ev yatırımı geldi!
Konut Yatırımcısını Enflasyona Ezdirmedi, Ev Alanlar Kazandı!

Tüm dünya büyük bir enflasyon şoku ile mücadele etmeye çalışırken Türkiye'de enflasyon cepleri yakmıştı. TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon raporu ile Mart ayında yıllık TÜFE oranı yüzde 61,1 seviyesine ulaşarak rekor kırmış, yaşanan yükseliş şok etkisi yaratmıştı.

TÜİK bugüne kadar Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonu rakamlarını açıklarken ilk 3 aylık enflasyon toplamı karşısında konut yatırımı yapanların kara geçtikleri görüldü. Yükselen ev fiyatları ile beraber konut yatırımı tekrar vatandaşın gözdesi haline gelirken yükselen getiri oranı cazibesini arttırdı.

2022 YILININ İLK 3 AYLIK ENFLASYON TOPLAMI KARŞISINDA KONUT AYAKTA KALDI!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre 2022 senesinin ilk 3 aylık enflasyon toplamı yüzde 21,3 olarak gerçekleşirken 2022 yılının Ocak ayında konut yatırımı yapan kişiler enflasyonun üzerinden gelir elde ettiler. Yine borsa yatırımcısı da enflasyon ile kıyaslandığında yatırımcısını artıya geçiren bir diğer yatırım aracı oldu.

1 Ocak tarihinde dolar, altın ve bitcoin alan yatırımcılar kaybedenler bölümünde yer alırken, enflasyon karşısında yatırımcısın koruyan yatırım araçları ise konut ve borsa olarak öne çıktı, 1 Ocak 2022 tarihinde sahibi olduğu yatırımı konutta değerlendiren yatırımcılar kazanç elde etti. Endeksa tarafından açıklanan verilere göre Ocak ayında Türkiye ortalama metrekare fiyatı, 5.887 TL iken bu fiyat Mart ayında 7 bin 395 liraya yükseldi. Yani konut fiyatı ilk 3 aylık dönemde yüzde 25 primlenirken enflasyonun üstünde kalmayı başardı.

Emlak365.com