Köprüden Önce Son Çıkış Yorumu Yapan Ünlü Ekonomist Konut Ve Otomobil Alacakları Uyardı!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut konut ve otomobil piyasasında köprüden önce son kavşak sürecinin yaşandığını açıkladı. Konut ve otomobil fiyatlarının artacağını söyleyen ünlü ekonomistten piyasa analizi
Köprüden Önce Son Çıkış Yorumu Yapan Ünlü Ekonomist Konut Ve Otomobil Alacakları Uyardı!

Konut ve otomobil satın almak isteyenler son dönemlerde yüksek fiyatlardan şikayetçi olmayı sürdürüyorlar. Bu yüksek fiyatlardan dolayı hem konut satışlarında hem de otomobil satışlarında ciddi azalmalar kaydediliyor. her iki piyasada da kitlesel bir durgunluğun sinyalleri gelmeye devam ederken bu durumu ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut yorumladı.

KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ!

Son çıkışa gelindiğini söyleyen Evren Devrim Zelyut, "Adeta köprüden önce son çıkışa geldik. Konut almak isteyenlerin, altın yatırımcılarının, otomobil alacakların son kavşakta olduklarını bilmeleri gerekiyor. Piyasalarda bir durgunluk olacak ama fiyatlar yukarıya gidecek. Stagflasyon riski ile karşı karşıyayız. Buna dair önlemler alınması gerekiyor." dedi.

KONUT PİYASASI KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Konut piyasasının kaosa sürüklendiğini söyleyen Evren Devrim Zelyut, "Konut piyasasında bir durgunluk oluşacaksa tüketicilerde de üreticilerde de bu olacak. İşsizlik rakamları ortada. Ekonomide toplam talep düşecek. Bunun üzerine Cumhuriyet tarihinin en bozuk gelir dağılımını yaşıyoruz. Tüketicilerin gücü kırılarak toplam talep azalıyor. Buna bir de fiyat artışları eklenince piyasa kaosa sürükleniyor." ifadelerini kullandı.

KONUT SATIN ALACAKLAR HEMEN ALSIN

Konut satın almak için hemen harekete geçilmesini söyleyen Evren Devrim Zelyut, "Üretim maliyetlerine baktığımızda da yukarıya doğru gidiş olduğunu görüyoruz. Hem arz hem de talep durdu ve kilitlenme ihtimali var. Eğer elinizde para varsa ve evinin de yoksa hemen konutunuzu alın. Çünkü fiyatlar yükselmeye devam edecek. Dolar kurunda çok keskin düşüşler olmayacak. Dolayısıyla inşaat maliyetleri de yükselecek. Nisan ayındaki fiyatları Mayıs ayında bulamayacaksınız. Hatta kimse konut satın alabilecek bir alım gücüne sahip olmayacak. Buna rağmen fiyatlar da düşmeyecek." açıklamasını yaptı.

KONUT FİYATLARI DÜŞMEYECEK!

Konut fiyatlarının düşmeyeceğini söyleyen Evren Devrim Zelyut, "Geçmiş dönemlerde kur yüksek olmadığı için konut sektörü durgunluk yaşadığında fiyat düşüşleri gerçekleşiyordu. Bu sayde konut piyasası hareketleniyordu. Ancak artık öyle bir şans kalmadı. Şu anda konut satın alacak olanlar kazançlı olacaklar. Yaz aylarında konut satın almak Türkiye’de imkansız hale gelecek." dedi.

OTOMOBİL FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇECEK

Otomobil piyasasında da konut piyasasına benzer bir görüntü olduğunu söyleyen Evren Devrim Zelyut, "Konut piyasası için bahsettiğimiz risk otomobilde de var. Otomobil satış miktarı düşüyor ama fiyatlar geri gelmeyecek. Otomotiv sektöründe üretimde sorunlar yaşanıyor. Hammadde krizi yaşanıyor. İç piyasada talep düştü ve sektör uzmanları bunu alım gücünün düşmesine bağlıyorlar. İhracattaki durum için ise savaş riski etkili oluyor. İlerleyen aylarda fiyatlar yükselişe geçecek. Devletin ÖTV hasılatı artacak ama satış adetleri azalacak. Kur yukarıda kaldıkça otomobil fiyatları da yukarı çıkacak. Artık ilerleyen aylarda otomobil satın almak da imkansız hale gelecek." dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgisi ekonomistin kişisel düşünceleridir ve yatırım kararı alınırken risk ihtimali gözden kaçırılmamalıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Emlak365.com