Köpük Sönecek, Fiyatlar Düşecek! Araba ve Konut Fiyatları Ne Zaman Düşecek Uzmanı Açıkladı

Konut ve araç fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareketlilik tüm hızı ile devam ederken araba ve ev alacaklara hayati uyarı geldi! Konut kredisi faiz oranları düşecek mi, ne olur?MK-
Köpük Sönecek, Fiyatlar Düşecek! Araba ve Konut Fiyatları Ne Zaman Düşecek Uzmanı Açıkladı

Rekor üzerine rekor kıran konut ve araç fiyatları için dalgalanma tüm hızı ile devam ederken yaşanan sert yükseliş sonrasında hayati uyarı yapıldı. Korona virüs salgını döneminde ilk olarak araç fiyatları sonrasında ise konut fiyatları büyük bir hızla yükselişe geçmişti. Yaşanan yükselişin etkileri enflasyonla daha da derinleşirken fiyatlar alınamaz boyutlara ulaşmıştı.

Süreçte pek çok kişi ilk olarak tepki göstermek için alımlara ara vermiş, sonrasında ise fiyatlardaki yükselişin devam etmesi nedeniyle artık vatandaş parası yetmediği için ev ve araba alamaz hale gelmişti. Konut ve araç fiyatları için yapılan araştırmalarda herkes uzman yorumlarını araştırmaya başlamıştı. Konu hakkında bir yorumda Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapıldı.

ARAÇ VE KONUT FİYATLARINDA BALON VAR MI, KÖPÜK FİYAT PATLAYACAK MI?

Yapmış olduğu başarılı altın tahminleri ile adını duyuran ve büyük bir takipçi kitlesi oluşturmayı başaran İslam Memiş bu seferde araç ve konut fiyatları hakkındaki öngörülerini açıkladı. İslam Memiş yapmış olduğu yorumunda “İkinci el ev ve araba fiyatları aşağı çekilecek. Eğer 1 milyonun üzerinde ev almayı düşünenler varsa çok heyecanlanmayın. Herkes nakite kayacak. Daireler rant peşinde koşanların elinde kalacak. Bu sefer fiyatları aşağı çekecekler. O köpük patlayacak. Çünkü o da nakde geçmek isteyecek. Bu tezim rant ekonomisi için geçerli. Barınma ihtiyacı için 1 milyon liraya kadar ev alınabilir. Hatta bir an önce almalısınız" diyerek köpüğün patlayacağını söyledi.

Köpük Sönecek, Fiyatlar Düşecek! Araba ve Konut Fiyatları Ne Zaman Düşecek Uzmanı Açıkladı

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DÜŞECEK Mİ, NE ZAMAN DÜŞER?

Kendi öngörülerine göre konut kredisi faiz oranlarında düşüş beklemediğini belirten İslam Memiş, aksine Merkez Bankası tarafından faiz artırımı kararı çıkmasının artık daha yüksek bir ihtimal olduğunu söyledi.

BU FİYATLARLA ARABA ALMAK MANTKILI MI, ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Bu fiyatlardan araba alınır mı? sorusuna da yanıt veren İslam Memiş, makul fiyatlı uygun araç bulanlara almalarını tavsiye ederken, kişisel olarak kendisinin bu fiyatlardan araba almayacağını söyledi.

NOT: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Emlak365.com