Kredi Faiz Oranları Düştü, Konuta Hücum Başladı! Ev Fiyatları Uçuşa Geçti

Yeni normale geçiş döneminde ekonomiyi canlandırmak amacı ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni kredi paketleri büyük ilgi görmüştü.
Kredi Faiz Oranları Düştü, Konuta Hücum Başladı! Ev Fiyatları Uçuşa Geçti

Yeni normale geçiş döneminde ekonomiyi canlandırmak amacı ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni kredi paketleri büyük ilgi görmüştü. Özellikle de sıfır konutlara özel yüzde 0.64 ve ikinci el konutlara özel yüzde 0.74 faiz oranlı konut kredisi paketlerinde ilk taksit ödemesinin 1 sene ötelenmesi kampanyaya olan ilgiyi arttırdı. Ancak faiz indirimi konut fiyatlarına zam yağmurunu da beraberinde getirdi. Detaylar haberimizde...

Konut kredisi faiz oranları için yapılan tarihi indirim ve ilk taksit ödemesinin 1 sene ötelenmesi konuta olan talebi büyük oranda attırdı.



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Ekonomi gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman kanalından yayımladığı video ile bu indirimin daha ziyade satıcılara yaradığını dile getirdi.



ERTELENEN KONUT TALEBİ HAZİRAN AYINDA BÜYÜK BİR PATLAMAYA NEDEN OLDU!



Korana virüs salgını nedeni ile Mart ve Nisan ayında konut taleplerinin ertelendiğini belirten Büyükduman Mesele Ekonomi isimli kanalında yayımlamış olduğu videosunda bu ertelemenin Haziran ayında yeniden alıma döneceği için gayrimenkul sektöründe Haziran ayında yükseliş bekleneceğini dile getirdiklerini söyledi.



Ancak hükümet tarafından başlatılan yeni konut kredisi kampanyası ile Haziran ayında beklenen yükselişin adeta patlama yaşayarak rekora koştuğunu belirten Büyükduman "Biz zaten ertelenen bir talep olduğu için Mayıs ayının Nisan'dan, Haziran ayının da Mayıs'tan daha iyi geçeceğini söylemiştik.



Haziran ayında başlatılan yüzde 0.64 faizli ve 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası ile bu beklenti adeta patlamaya dönüştü. Ertelenen konut talebi büyük bir hızla alıma yöneldi" diyerek Haziran ayı konut satış rakamları ile konuta hücum dönemi başladığını söyledi.



Kredi Faiz Oranları Düştü, Konuta Hücum Başladı! Ev Fiyatları Uçuşa Geçti



KONUT FİYATLARI AŞIRI ŞİŞTİ, FAİZ İNDİRİMİ SATICIYA YARADI!



Haziran ayında konut satış rakamlarının 150 bine ulaşabileceğini belirten Büyükduman "Konuta hücum ile beraber konut fiyatlarında da bir şişkinlik yaşanmaya başlandı. Konut fiyatları için müteahhitlerin ve ev sahiplerinin aşırı zamlar yaptığı yönünde çok sayıda şikayet oluştu.



Konut kredisi faiz indirimi en çok satıcılara yaradı. Fiyat artışları neyi ifade ediyor. Pazarlık marjlarında yaşanan daralma dikkat çekiyor. Konut satış fiyatları zaten uzun süredir konut fiyatları enflasyonun üzerinde seyrediyordu. Bu paket sonrası ise konut fiyatlarında daha sert bir zıplama bekliyorum. Haziran ayında yaşanan bu zıplamanın Temmuz ayında sakine dönmesini ve fiyatların normalleşmesini bekilyorum" dedi.



Emlak365.com