Kredi Faizleri Düştü, İpotekli Konut Satış Rakamları Tarihi Rekor Kırdı!

Kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi kampanyası rekoru da beraberinde getirdi.
Kredi Faizleri Düştü, İpotekli Konut Satış Rakamları Tarihi Rekor Kırdı!

Kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi kampanyası rekoru da beraberinde getirdi. TÜİK tarafından açıklanan Konut Satış İstatistikleri, Haziran 2020 raporu ile Haziran ayında toplam konut satış rakamlarına yüzde 209,7 oranında artış olduğu açıklanırken asıl rekor ipotekli konut satış rakamları tarafında yaşandı. Detaylar haberimizde...

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlar ile kamu bankaları tarafından başlatılan kredi kampanyasının da başarısı bir kere daha gözler önüne serildi.



VATANDAŞ KORANA VİRÜS, EKONOMİK KRİZ DİNLEMEDİ, UCUZ KREDİYİ DUYAN EV SAHİBİ OLMAK İÇİN BANKALARA KOŞTU!



TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Haziran 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Haziran ayında konut satış rakamları bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 209.7 oranında rekor artış gösterdi.



Haziran ayında Türkiye genelinde toplam 28 bin 799 konut satışı gerçekleştirildi. En çok konut satışı yapılan ilimiz her zamanki gibi İstanbul olurken en az konut satışı yapılan il ise Haziran ayında sadece 29 konutun el değiştirdiği Ardahan oldu.



Kredi Faizleri Düştü, İpotekli Konut Satış Rakamları Tarihi Rekor Kırdı!



1 SENE ERTELEMELİ KONUT KREDİSİ VATANDAŞI HAREKETE GEÇİRDİ, İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI YÜZDE 1286 ARTTI!



Açıklanan raporda en çok merak edilen veri ise ipotekli konut satış rakamları olarak öne çıkıyordu. Hatırlanacağı üzere Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi kampanyası için başvurular 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile alınmaya başlanmıştı. Süreçte kamu bankaları yoğun başvuru ile işlemlere yetişmekte zorlanırken kampanyanın başarısı ipotekli konut satışlarına da yansıdı.



Haziran ayında ipotekli konut satış rakamları bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 1286,9 oranında artış göstererek tarihi bir rekora imza attı.



Emlak365.com