Kredi Faizlerinde İndirim, Konut Satışlarında Tarihi Rekoru Beraberinde Getirdi!

Konut kredisi faiz oranları için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamalar sonrasında yeni normale geçiş sürecinde Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından sıfır konutlar için yüzde 0.
Kredi Faizlerinde İndirim, Konut Satışlarında Tarihi Rekoru Beraberinde Getirdi!

Konut kredisi faiz oranları için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamalar sonrasında yeni normale geçiş sürecinde Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından sıfır konutlar için yüzde 0.64 ve ikinci el konutlar için ise yüzde 0.74 faiz oranı ile başlatılan kampanya biriken talep ile beraber konuta talep patlaması yaşanmasına neden oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından açıklanan son rakamlara göre düşük faizli konut kredisi ev satın almak isteyen kişileri harekete geçirdi.



İpotekli konut satış rakamları rekor kırarken faiz indiriminin başladığı son bir buçuk aylık dönemde bankaların konut kredisi kullandırım oranı da tarihi rekorunu tazeledi.



BANKALAR 1 HAZİRAN - 10 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA 35 MİLYAR LİRALIK KONUT KREDİSİ KULLANDIRDI!



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konut kredisi paketlerinde yeni normale geçiş dönemi ile beraber tarihi bir kredi fırsatı sunacaklarını duyurmuştu.



Yapılan açıklama sonrası bankaları sıfır konut almak isteyenlere yüzde 0.64 faiz oranı ile ikinci el konut kredisi kullanan kişilere ise yüzde 0.74 faiz oranı ile konut kredisi vermeye başlamış, kampanya da düşük faiz oranı yanı sıra ev alan kişilere ilk taksit ödemesini 12 ay öteleme imkanı da sunulmuştu.



Düzenlenen kampanya korana virüs salgını döneminde ev almak istemesine rağmen alım talebini ertelemek zorunda kalan, ev almak isteyen ancak faiz indirimi bekleyen kişileri de harekete geçirince bankalarda kredi kuyruğu oluşmuş, tapu daireleri yaşanan yoğunluk sonrası 3-4 hafta sonrasına gün vermeye başlamıştı.



BDDK tarafından açıklanan son verilere göre kampanyanın başladığı 1 Haziran tarihinden 10 Temmuz tarihine kadar bankalar 35 milyar liralık konut kredisi kullandırımı ile tüm zamanların tarihi rekorunu kırdı.



Vatandaşın toplam konut kredisi borcu ise 246 milyar 288 milyon liraya ulaştı.



Emlak365.com