Kredili Konut Satışları 14 Kat Arttı! Türkiye'de En Çok Konut Satılan 5 İl Belli Oldu!

2 Haziran'da kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından başlatılan konut kredisi kampanyasındaki faiz indirimi konut satışlarında çok büyük bir artış yaşanmasını sağladı.
Kredili Konut Satışları 14 Kat Arttı! Türkiye'de En Çok Konut Satılan 5 İl Belli Oldu!

2 Haziran'da kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından başlatılan konut kredisi kampanyasındaki faiz indirimi konut satışlarında çok büyük bir artış yaşanmasını sağladı. Haziran ayında 94 bin konut satışı gerçekleşirken kredili konut satışında da yaklaşık 14 kat artış oldu.

Koronavirüs sürecinde konut satışlarında meydana gelen gerileme nedeniyle panik havası hakim olan emlak sektörü kamu bankalarının konut kredisi kampanyaları ile üzerindeki ölü toprağını atarak adeta yeniden doğdu. 2 Haziran'da başlatılan konut kredisi kampanyalarının desteği ile Haziran ayında yaklaşık 94 bin konut satışı gerçekleşti.



KREDİLİ KONUT SATIŞI 14 KAT ARTTI



2019 yılının Haziran ayında satılan konut sayısı ile 2020 Haziran ayı satılan konut sayısı karşılaştırıldığında bu yıl 14 kat fazla sayıda kredili konut satışı yapıldığı ortaya çıktı. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların cazip faizli ve uzun vadeli konut kredilerini kullanmaya başladılar.



KONUT SATIŞLARI YAZ AYLARINDA DA DEVAM EDECEK



Emlak sektörünün uzmanlarına göre konut kredilerinde faizin düşük olmasının satış işlemlerindeki artışı devam ettirecek. Yaz ayları boyunca sürmesi beklenen konut satışlarındaki yükselişin yeni bir rekor getirmesi bekleniyor.



TÜRKİYE'DE EN ÇOK KONUT SATILAN 5 İL



Türkiye'de son dönemlerde en çok konut satılan illerin sıralaması da belli oldu. Buna göre İstanbul her zamanki gibi birinciliği kimseye bırakmadı. İstanbul'u Ankara ve İzmir takip etti. Listenin dördüncü sırasında ise Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden Bursa yer aldı. Beşinci sırada ise Türkiye'nin turizm başkenti Antalya bulunuyor.



Emlak365.com