Küçükesat Semt Hali Yıkımı İçin Düzenlenecek İhale İptal Edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 9 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımladığı duyuru ile Çankaya Küçükesat Semt Hali için yapılacak olan hurda karşılığı yıkım işi ihalesini iptal ettiğini duyurdu.
Küçükesat Semt Hali Yıkımı İçin Düzenlenecek İhale İptal Edildi!

Çankaya'nın en eski semt hali pazarları arasında yer alan Çankaya Küçükesat Semt Hali için 22 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan duyuru kapsamında Geri Dönüşüm Malzemeleri Karşılığı Yıkım İşi ihalesi yapılacağı duyurulmuştu. Ankara'nın en eski semt pazarları arasında gösterilen Esat Semt Hali için alınan karar büyük yankı uyandırmıştı.

Uzun süredir Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen dönüşüm kapsamında semt halinin geçici olarak bir başka yere taşınması, eski ve bakımsız olan halin yıkılarak yerine yeni ve modern bir pazar inşa edilmesi amaçlanıyordu. Ancak, bugünkü Resmi Gazete ile yayımlanan yeni duyuruda mahkeme sürecinin devam etmesi nedeniyle yıkım işi ihalesinin iptal edildiği duyuruldu.

ESAT SEMT HALİ HURDA KARŞILIĞI YIKIM İŞİ İHALESİ İPTAL EDİLDİ!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yeni yayımlanan duyuruda "Çankaya İlçesi Küçükesat Mahallesi 2893 ada 24 parselde bulunan Mülkiyeti Belediyemize ait mevcut Esat Semt Halinin Geri Dönüşüm Malzemeleri Karşılığı Yıkım İşi’nin ihale yolu ile Encümende 12.05.2022 tarihinde yapılması kararlaştırılmış ve ilanı çıkılmıştır. Ancak; bahse konu Esat Semt Hali içerisinde ticari faaliyetlerine devam etmekte olan dükkanların tahliyesi ile ilgili mahkeme süreci devam ettiğinden Esat Semt Halinin Geri Dönüşüm Malzemeleri Karşılığı Yıkılması İşi İPTAL edilmiştir. Not: İhale ilanımız 22.04.2022 tarihli ve 31817 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır" ifadelerine yer verilerek yıkım işi ihalesinin iptal edildiği resmen ilan edildi.

Küçükesat Semt Hali Yıkımı İçin Düzenlenecek İhale İptal Edildi!

Böylelikle 12 Mayıs tarihinde yapılacak olan ihale iptal edilirken ihalenin dükkanların boşaltılmasına yönelik mahkeme sürecinin tamamlanmasının ardından yeniden düzenlenmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: Emlak365.com