Kullanılmayan Hazine Arazileri Çiftçilere Ücretsiz Kiralanarak Tarıma Açılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı yapmış olduğu bir açıklama kullanılmayan hazine arazilerinin tarım alanında kullanılacağını duyuruldu.
Kullanılmayan Hazine Arazileri Çiftçilere Ücretsiz Kiralanarak Tarıma Açılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı yapmış olduğu bir açıklama kullanılmayan hazine arazilerinin tarım alanında kullanılacağını duyuruldu. Bu kapsamda yeni bir program başlatan bakanlığı çiftçilere sunmaya hazırlandığı yeni programın ilk detayları da belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ülkenin farklı alanlarında kullanılmayan ve büyüklğü 9 milyon metrekareye ulaşan tarım arazilerine ilişkin yeni bir adım attı.



Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bu arazilerde örnek ekimler için arazilerin örnek ekimler için çiftçilerin kullanımına açılacağı bildirildi. Tarım Bakanlıı tarafından başlatılacak olan program kapsamında çiftçilerin bu arazileri en etkin şekilde kullanmaları ve yararlanmaları sağlanacak.



ATIL ARAZİLER ÇİFTÇİLERE BEDELSİZ KİRALANACAK



Tarım ve Orman Bakanlığı'nca başlatılacak olan "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi-Yazlık Ekiliş Programı" kapsamında atıl olan bu araziler çiftçilere bedelsiz kiralanacak.



Çiftçiler öncelikle bu alanlara örnek ekimler yaparak. Bu alanlarda öncelikle hububat baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi ürünler elde edilmeye çalışılacak. Ayrıca bakanlığın uygulamasında kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yapılacak ayrıca atıl hazine arazisinin olduğu köylerde ikamet eden çiftçilere, yapılacak olan puanlama sistemiyle öncelik verilecek.



21 farklı şehirde başlatılan pilot uygulamalar ile kullanılmayan bu hazine arazileri kullanıma açılacak. Ayrıca kullanılmayan bu arazilerde ekim yapılması ve tarıma kazandırılması amaçlanan projede üretiminde yükselmesi hedefleniyor.



Emlak365.com