Küresel piyasalarda demir dibi gördü! İstanbul, Ankara, İzmir inşaat demiri yeni fiyatları!

Küresel piyasalarda demir fiyatlarında sert düşüşler meydana geldi. Türkiye’de inşaat demiri piyasası bu durumdan nasıl etkilendi. İnşaat demirinin tonu kaç TL oldu? İşte inşaat demirinin İstanbul, Ankara ve İzmir ton fiyatları...
Küresel piyasalarda demir dibi gördü! İstanbul, Ankara, İzmir inşaat demiri yeni fiyatları!

Küresel piyasalarda demir cevheri fiyatlarında geri çekilmeler devam ediyor. Çin’de yaşanan gayrimenkul krizi nedeniyle demir taleplerin düşebileceği beklentisi fiyatlara darbe vurdu. Singapur’da demir cevheri fiyatları son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. 90 doların altına düşen demir cevherinin ton fiyatı inşaat piyasasını derinden etkileyecek.

SEMİR FİYATLARI SON 1 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ

Singapur piyasasında demir cevheri fiyatlarında yüzde 2,9 oranında düşüş meydana geldi. Demir cevherinin tonu 89,35 dolara gerilerken Kasım 2021’den beri en düşük fiyat olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz mart ayında zirveyi görev demir cevheri fiyatlarında o günden bu tarafa yüzde 45 oranında düşüş gerçekleşti.

DEMİR FİYATLARINDA DÜŞÜŞÜN SÜRMESİ BEKLENİYOR

Goldman Sachs analistlerine göre demir cevheri fiyatlarında 3 ay içerisinde ton başı 70 dolar seviyesi görülecek. Çin’de yeni konut satışlarının 2023’te yüzde 20 düşeceğinin beklentiye dönüşmesi gayrimenkul ve inşaat sektöründe yeni krizlerin işaretçisi olarak yorumlanıyor.

TÜRKİYE'DE İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARINDA HAFİF GERİLEME

Küresel piyasalarda demir cevheri fiyatlarındaki düşüşler Türkiye’de inşaat demiri piyasasını da etkiliyor. Yüksek şiddetli fiyat düşüşleri olmasa da Türkiye’de inşaat demiri fiyatlarında gerilemeler oluyor. Küresel piyasalardaki fiyat düşüşlerinin ilerleyen günlerde iç piyasaya tam anlamıyla yansıma bekleniyor.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI!

8 mm inşaat demirinin tonu İstanbul’da 15.350 TL’den, Ankara’da 15.500 TL’den ve İzmir’de 14.950 TL’den satılıyor. 10 mm inşaat demirinin tonu İstanbul’da 15.250 TL’den, Ankara’da 15.500 TL’den ve İzmir’de 14.750 TL’den alıcı buluyor. 12 mm ve 32 mm arasındaki inşaat demirinin tonu İstanbul’da 15.150 TL’den, Ankara’da 15.100 TL’den ve İzmir’de 14.600 TL’den satılıyor.