Kuşadası ve Marmaris'te Kiralık Yazlıklarda Talep Patlaması Nedeniyle Fiyatlar İki Katına Yükseldi!

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların tatil alışkanlıkları oteller yerine müstakil evlere kayınca tatil bölgelerinde hem boş ev kalmadı hem de fiyatlar en az iki katına yükseldi.
Kuşadası ve Marmaris'te Kiralık Yazlıklarda Talep Patlaması Nedeniyle Fiyatlar İki Katına Yükseldi!

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların tatil alışkanlıkları oteller yerine müstakil evlere kayınca tatil bölgelerinde hem boş ev kalmadı hem de fiyatlar en az iki katına yükseldi. Kuşadası ve Marmaris'te müstakil evlere olan yoğun talepler nedeniyle fiyatlar fahiş noktalara kadar yükseldi.

Türkiye'de koronavirüs salgını vatandaşların hayatında çok şeyi değiştirmek zorunda kaldı. Bunlardan birisi de tatil alışkanlıkları oldu. Geçtiğimiz yıllarda insanlar tatillerde otelleri tercih ediyorlardı. Ancak bu yıl bu alışkanlık yerini müstakil ev tercihine bıraktı. Ege'nin iki tatil bölgesi olan Kuşadası ve Marmaris'te insanların kalabalık oteller yerine havuzu olan ve bahçe imkanı bulunan villa tarzı evleri tercih ettikleri bildirildi.



HAVUZLU VE BAHÇELİ EVLERİN KİRALIK FİYATLARI İKİ KATINA FIRLADI



Yerli turistlerin tatil tercihi olan havuzlu ve bahçeli evler emlak sektörüne büyük bir canlılık kazandırdı. Bununla beraber fiyatlar da adeta katlandı. Kuşadası'nda Sahil Siteleri, Kadınlar Denizi ve Davutlar Mahallesi'ndeki evlerde fiyat artışı iki kata çıktı. Marmarista'de aynı durum yaşanırken dubleks havuzlu bir villanın günlük kirası bir önceki yıl 800-1000 TL olurken bu yıl 1.500-6000 TL'ye fırladı.



FİYAT ARTIŞI DEVAM EDECEK



Marmaris ve Kuşadası'nda iki katına çıkan fiyatlara rağmen havuzlu ve bahçeli evlere olan ilgide bir azalma meydana gelmedi. Aksine sıcakların artmasıyla talep patlaması yaşanmaya başladı. Bu özelliklere mevcut ev neredeyse kalmadığı için fiyat artışlarının da devam ettiği bildirildi.



EV BULAN TATİLİNİ UZATIYOR



Koronavirüs salgını nedeniyle çocuklu aileler otellerden adeta kaçıyorlar. Çocuklarını güven içerisinde tutmak isteyen bu aileler tatil beldelerinde müstakil evlerde yaz aylarını geçirmek istiyorlar. Ayrıca ev ortamında tatil imkanı nedeniyle vatandaşlar tatil sürelerini de uzatmayı tercih ediyorlar. Bu durum da bir sirkülasyon yaşanmasının önüne geçiyor.



Emlak365.com