Kuşadası'nda satılık hazine arazisi! Tam hisseli 4 bin 970 metrekare

Kuşadası Milli Emlak Müdürlüğü bir duyuru ile kendisine ait olan Fundalık cinsinde araziyi ihale ile satacağını ilan etti. Arazi 4 bin 970 m2 büyüklükte ve tam hisseli.
Kuşadası'nda satılık hazine arazisi! Tam hisseli 4 bin 970 metrekare

Kamudan satılık hazine arazileri için ilanlar büyük merak ile beklenirken Milli Emlak Müdürlükleri yaz döneminde satışlara başladılar. Yeni haftanın ilk günlerinde yayımlanan duyurulardan bir tanesi Kuşadası Milli Emlak Müdürlüğü oldu. Kurum kendisine ait olan ve satışına karar verilen bir arazi için ihale düzenleyeceğini bildirdi.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK TAM HİSSELİ DEV ARSA

Arsa satışları için hazırlanan ve Basın İlan Kurumu Resmi İlan Portalında yer alan duyuruya göre; Kuşadası Milli Emlak Müdürlüğü tek bir arsa satışı yapacak. Aydın ili Kuşadası İlçesi Yayla Mahallesinde bulunan arsa 177 / 11 ada parsel numarasında bulunuyor. Tam hisseli arsa 4.970 m2 olarak ilan edildi. 24 Haziran saat 10.30'da açık artırma ile satılacak arsa için açıklanan tahmini bedel 1 milyon 615 bin TL oldu. Arsayı almak için başvuru yapacak gerçek kişiler veya tüzel şirketler 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre AÇIK TEKLİF USULÜNE göre kendi tekliflerini sunacaklar.

Kuşadası'nda satılık hazine arazisi! Tam hisseli 4 bin 970 metrekare

İHALE BAŞVURU EVRAKLARI

Tabloda bildirilen yaklaşık 485 bin liralık geçici teminat bedeli arsa için düzenlenecek ihale öncesinde ödenecek. Geçici olarak ödenecek olan bu ücret başvurular için zorunlu. Ayrıca bireysel başvuruda bulunacak olanlar "İkametgâh Belgesi ve Nüfus Cüzdanı Örneği (TC Kimlik Numarasını belirtir), Özel Kişiler adına vekaleten ihaleye giren kişilerden noterden onaylı vekaletname, Tüzel kişilerden vergi kimlik numarasını gösterir belge," evraklarını teslim edecekler.

PEŞİN ÖDEMELERDE İNDİRİM UYGULANACAK

Arazi için açık artırmaya katılan ve en yüksek teklifi vererek alma hakkı elde edenler ödemeleri peşin yaparsalar ciddi bir indirim hakkı elde edecekler. İsteyenler belli bir miktar peşinat ödedikten sonra vadeli ödeme planı oluşturabilecekler.

Kuşadası Milli Emlak Müdürlüğü ödemelerde sunulan indirim ve taksit hakkı hakkında "Taşınmazların satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir. Satış bedelinin peşin ödenmesi halinde satış bedeline % 20 indirim uygulanır. Taksitle ödeme halinde satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve taksitlerle kanuni faizi ile birlikte ödenebilir." bilgisini paylaştı.

Satış için hazırlanan kılavuzu Milli Emlak Müdürlüğü'nün web sayfasından ulaşabilirsiniz.