Kütahya'da 7.575 Metrekare Devlete Ait Tarım Arazisi 100 Bin TL'ye Satılık

Kütahya ili Altıntaş İlçesinde yer alan ve büyüklüğü 7 bin 575 m2 olan bir tarım arazisi açık artırma ile 100 bin TL ilk teklif fiyatına satılacak. İhale başvuruları başladı.
Kütahya'da 7.575 Metrekare Devlete Ait Tarım Arazisi 100 Bin TL'ye Satılık

Altıntaş Milli Emlak Şefliği gayrimenkul satış ihale ilanına çıktı. Kurumsal olarak faaliyet gösteren web sayfası üzerinden bir duyuru yayımlandı ve satışı yapılacak gayrimenkuller hakkında bilgi verildi. Kurumun yayımladığı duyuruya göre yüksek metrekareli bir tarım arazisi ihale ile satılacak. Satış için açıklanan fiyat ise emsallerine göre daha uygun durumda.

7.575 M2 TARIM ARAZİSİ 100 BİN TL VERENE SATILIK

Devletin satışa çıkardığı arsa ve arazi ilanlarını değerlendirmek isteyenler için yayımlanan duyuruda, sadece 1 adet gayrimenkulün satışı için ihale düzenleneceği açıklandı. İhale işlemleri için başvurular 21 Şubat tarihinde başlayacak. Başvuruların başlamasının ardından ise 7 Mart tarihine kadar başvuru işlemleri devam edecek. 7 Mart sabah saat 10.00'da ise ihale süreci başlayacak.

İhale saatine kadar başvuru yapabilecek olan vatandaşlar için arsanın özellikleri de açıklandı. Buna göre arazinin Kütahya, Altındaş İlçesi Aykırıkçı Mahallesinde yer aldığı bildirildi. BU bölgede Moruklu mevkiinde yer alan arazi 175 ada 5 parselde ve tam hisseli. Arazinin cinsi tarla, imar durumu ise imarsız olrak açıklandı. İhale için açıklanan ilk teklif fiyatı ise 100.000 TL olurken başvuru aşamasında istekliler 20.000 TL geçici teminat bedeli ödeyecekler.

Satış Tablosu

Kütahya'da 7.575 Metrekare Devlete Ait Tarım Arazisi 100 Bin TL'ye Satılık

Yukarıda yer alan tabloda tarlanın özellikleri açıklandı. Satış işlemlerinin nerede ve nasıl yapılacağı hakkında Altıntaş Milli Emlak Şefliği bir açıklamada bulunarak "Her türlü nitelikleri belirtilen mülkiyetleri Hazineye ait taşınmaz malın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile, hizalarında belirtilen tarih ve saatde İlçe Milli Emlak Servis Şefliği odasında toplanacak Komisyon tarafından satış ihalesi yapılacaktır." bilgisini verdi.

İHALE BAŞVURU İŞLEMLERİ

İhaleye katılmak isteyenler başvurularını Altındaş Milli Emlak Şefliğine yapacaklar. Başvuru işlemleri; kanuni ikametgah belgesini, nüfus cüzdanı örneği ve satın almak istedikleri taşınmaz mallara ait yatıracakları teminat makbuzları ile yapacaklar.

İhale işlemlerinden önce vatandaşlar Milli Emlak Şefliği birimlerine giderek ihale şartnamesini inceleyebilirler. İhale şartnamesi ücretsiz olarak kurumdan görülebilir ancak ihaleye katılmak isteyenler kurumun belirlediği ücret ile ihale şartnamesini almak zorundalar.

İnternet üzerinden yayımlanan duyuru için istekliler Milli Emlak Müdürlüğü ( milliemlak gov tr) adresini kullanabilirler.