Libya'nın dev inşaat şirketleri konut sektörü için İstanbul'a geliyor!

Libya’daki inşaat projelerinden Türk müteahhitlerin daha fazla pay alabilmeleri için Urbanexpo Forum’u 3-4 Ekim’de İstanbul’da yapılacak. Libya’nın dev inşaat şirketleri Türkiye’ye gelecekler.
Libya'nın dev inşaat şirketleri konut sektörü için İstanbul'a geliyor!

İnşaat sektörü açısından çok önemli bir organizasyonun takvimi açıklandı. ICF Fair ile Libyalı ADD International Group iş birliğinde 3-4 Ekim tarihlerinde Urbanexpo Forum İstanbul’da düzenlenecek. Türkiye’nin ve Libyanın dev inşaat şirketleri bu organizasyonda bir araya gelecekler.

TÜRK MÜTEAHHİTLERE LİBYA PİYANGOSU!

Türkiye ile Libya arasında alt yapı ve üst yapı konularında ortak hareket edilmesi yönünde karar alınması bekleniyor. Türk müteahhitler ise Libya’daki inşaat işlerinden daha fazla pay alabilmek ve ihracatın artırılması gibi amaçlarını Urbanexpo Forum ile bir adım öteye taşımak istiyorlar. Düzenlenecek organizasyona Libya’dan bakan düzeyinde katılımların olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İSTANBUL'A GELECEKLER

İstanbul’da Ekim ayında düzenlenecek olan etkinliğe Libya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarının, ticaret ve sanayi odalarının, belediyelerinin, mimar ve mühendis odalarının, dev inşaat şirketlerinin katılacağı bildirildi. Etkinlikte hangi konularda iş birliği yapılabileceği ve yeni fırsatların neler olabileceği görüşülüp harekete geçilecek.

30 MİLYAR DOLARLIK SERMAYE

ADD International Group Üst Yöneticisi Ghaleb Gheblawi etkinliğe dair bir açıklama yaparak, “30 milyar dolardan fazla bir sermayeyi temsil eden 100’ün üzerinde Libyalı iş insanları İstanbul’a gelecekler. Bu büyük organizasyon Türkiye’nin ihracatına büyük bir destek sağlayacaktır. Türk konut sektörü oldukça gelişmiş bir iş sahası. Bu tecrübenin ihraç edilebilmesi için bu organizasyon büyük bir öneme sahip.” dedi.

Türkiye ile libya arasındaki ilişkilere dikkat çeken Ghaleb Gheblawi, “Türk iş insanları dünyanın neresine gidiyorlarsa orayı ihya ediyorlar. Kazan – kazan anlayışı ile iş yaptıkları için de farklı görülüyorlar. Libya topraklarında biz bunu net şekilde görebiliyoruz. İş dünyası olarak karşılıklı stratejik ve doğru adımlar atmalıyız. Bu gerçekleşirse Libya’nın çok daha fazla gelişeceğine inanıyoruz. Bizim bu organizasyonumuz Libya ile Türkiye ilişkilerini daha da kuvvetlendirecektir.” ifadelerini kullandı.