Lojmanlar için yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Lojman satışı başlıyor kiraları artıyor

Milyonlarca memuru ilgilendiren yeni karar 17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Lojman kiralarına rayiç bedel zammı geliyor...
Lojmanlar için yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Lojman satışı başlıyor kiraları artıyor

İçerisinde çok önemli düzenlemelerin ve kararların yer almış olduğu 17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı. Yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan Tasarruf Tedbirleri ile İlgili 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında milyonlarca memuru yakından ilgilendiren yeni tasarruf kararları da yürürlüğe girmiş oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan genelge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yerini aldı. Açıklanan kararlar kapsamında memurlar içinde düzenlemelere yer verildi. Alınan tasarruf kararları kapsamında memurların kullanmış olduğu lojmanlar için de bir dizi yeni düzenlemeye gidildi.

LOJMAN KİRALARI ARTACAK MI, RAYİÇ BEDEL ZAMMI NASIL HESAPLANACAK?

Her sene yapılan düzenleme ile lojman kiralarına yılbaşında olmak üzere yılda bir kere zam gelirken Resmi Gazete ile yayımlanan kararda kiralara rayiç bedel üzerinden düzenleme yapılacağı ifade edildi. 17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Tasarruf Tedbirleri ile İlgili 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında lojman kiralarının rayiç bedeller üzerinden güncelleneceği ifade edildi.

tasarruf-genelgesi.jpg

Yani lojman ile aynı lokasyonda yer alan diğer konutların kira bedelleri tespit edilecek ve bu rakamlar üzerinden lojmanın kirası yeniden hesaplanacak. Yine aynı karar kapsamında mevcut lojmanlar savunma güvenlik amacı ile kullanılanların dışında satışa sunulacak. Lojman satışı ile hem konut arzı sağlanacak hem de devletin sırtındaki lojman giderleri yükü azaltılmış olacak. Yeni lojman alımı ve inşaatlarına da izin verilmeyecek.

Genel Yayın Yönetmeni