m2 bedeli 60 TL'den satılık konut imarlı kamuya ait arsalar

Konya Çumra Belediyesi kendisine ait olan 8 adet arsayı satacağını açıkladı. Arsalar için belirlenen m2 fiyatı 60 TL olurken satılacak olan tüm arsalar için ayrı ayrı fiyat tablosu açıklandı.
m2 bedeli 60 TL'den satılık konut imarlı kamuya ait arsalar

Belediyeden satılık arsalar için Konya Çumra Belediyesi özel bir satış kılavuzu hazırladı. Kurum arsaların nerede bulunduklarını, ada parsel numaralarını, m2 büyüklüklerini tek tek ilan tti. 7 tanesi tam hisseli bir tanesi hisse payı oranının satışı şeklinde olan arsalar için ihale işlemleri ise ay sonuna doğru gerçekleşecek.

SATIŞI YAPILACAK İMARLI ARSALAR

Belediye başkanlığı konutların Çumra İlçesi Arıkören, Bakkalbaşı, Baraj, Türkmencamili Mahallesinde yer aldığını duyurdu. Arsaların genel m2 büyüklükleri genel olarak 1435 ile 3083 m2 arasında değişiyor. Sadece bir duyuruda 433 m2'lik hisse payı satılacak. Arsaların ilk beş sırası için m2 birim fiyatı 60 TL olarak açıklandı. Bir arsa için m2'si 750 TL, bir arsa için m2 35 TL bir arsa için ise m2'si 350 TL fiyat açıklandı. En ucuz arsa 1588 m2 büyüklükte ve 55.585 TL'ye satılacak. En pahalı arsa ise 3083 m2 büyüklükte ve 2 milyon 312 bin TL'ye satılacak.

Belediye satış işlemlerine ilişkin açıklamasında "Aşağıda bilgileri yazılı taşınmazlar 22.06.2022 Çarşamba günü saat 14:00 da 2886 sayılı yasanın 45, maddesine göre Belediye Toplantı Salonunda İhale Komisyonu (Belediye Encümeni) huzurunda Açık Teklif Usulü ile satılacaktır." ifadelerine yer verdi. Bu açıklamanın ardından ilan edilen satış tablosu ise şu şekilde;

m2 bedeli 60 TL'den satılık konut imarlı kamuya ait arsalar

Yukarıda yer alan arsaları almak isteyenler ise Çumra Belediyesine giderek ihale şartnamesini inceleyecekler. Ücretsiz olarak belediye mesai saatlerinde incelenecek olan şartnamede başvuru aşamasında gerekli tüm detaylar alıyor.

Başvurular temel olarak; ihale şartnamesi alınması, şartnamenin okunup imzalanması, başvuru ücretinin belediyeye yatırılması ve belediyenin şartnamede bildirdiği evrakların kuruma teslim edilmesi şeklinde tamamlanacak. Satış işlemlerine ilişkin tüm ayrıntılar Konya ili Çumra Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğünden öğrenilebilecek.

TAKSİT İMKANI VAR

Arsaları almak isteyenler peşin ödeme yöntemini tercih edebilirler. Ancak Çumra Belediyesi arsaları alacak olanlara taksit imkanı da sunulacağını açıkladı. Taksitli ödeme planı hakkında belediye; "Ödemeler Baraj Mahallesindeki gayrimenkulün bedeli peşin, Arıkören ve Türkmencamili mahallelerindeki gayrimenkullerin bedellerinin % 50 si peşin, geriye kalan kısmı 31.12.2022 tarihinde, Bakkalbaşı mahallesindeki gayrimenkulün % 20 si peşin, geriye kalan % 80 i 6 şar ay arayla 4 eşit taksitte ödenecektir." bilgilerini verdi.