Mahkemeden Flaş Kanal İstanbul Kararı! Keşif ve Bilirkişi İncelemesi İstendi

Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile yakından takip edilen Kanal İstanbul projesinde bir son dakika haberi daha ortaya çıktı.
Mahkemeden Flaş Kanal İstanbul Kararı! Keşif ve Bilirkişi İncelemesi İstendi

Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile yakından takip edilen Kanal İstanbul projesinde bir son dakika haberi daha ortaya çıktı. İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından açıklanan karar kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından yapılan çok sayıda başvuru birleştirilerek karar açıklandı. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "en büyük hayalim" denilerek tanıtılan Kanal İstanbul projesi için yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı.



MAHKEME KANAL İSTANBUL PROJESİ ÇED RAPORU HAKKINDA İNCELEME KARARI ALDI



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından açıklan çok sayıda davayı birleştiren İstanbul 10. İdare Mahkemesi Kanal İstanbul projesi hakkında yeni bir karar açıkladı.



Açıklanan karar kapsamında “Uyuşmazlığın, teknik yönden açıklığa kavuşturulabilmesi için alanında uzman bilirkişilerin görüşüne başvurulması gerekli görüldüğünden, yürütmenin durdurulması istemi hakkında mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra bir karar verilmesine” yönünde hüküm ile inceleme kararı verildi.



KANAL İSTANBUL PROJESİ İPTAL OLUR MU?



Süreçte çevreciler Kanal İstanbul projesinin iptal edilmesini isterken, hükümet kanadı ise ekonomik getirilerini ve artan gemi geçişinin risk oluşturduğunu savunurak projeyi hayata geçirmenin zorunluluğunu savunuyordu.



Mahkeme tarafından verilen karar ile Kanal İstanbul projesi değil projeye onay veren Çevre Etki Değerlendirme ÇED raporuna karşı verildi. İnceleme sonrası ilerleyen süreç ise yakından takip edilecek.



Emlak365.com