Maliye Bakanlığı denetime çıktı! Emlakçılara ve ev sahiplerine büyük ceza geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ev sahipleri mercek altına alındı. Gayrimenkul sektöründeki vergi kayıplarının önlenmesi için RADAR Sistemi ile 2021 yılında 28.845 ev sahibinin kira geliri beyan etmedikleri tespit edildi.
Maliye Bakanlığı denetime çıktı! Emlakçılara ve ev sahiplerine büyük ceza geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı gayrimenkul sektöründeki vergi kayıplarının üzerine gitmeye başladı. Uygulanan RADAR Sistemi ile 200 bin ev sahibi incelemeye tabi tutuldu. 200 bin ev sahibi içerisinde 2021 yılında 28.845 kişinin kira gelirini bildirmedikleri veya eksik bildirdikleri tespit edildi. Tespit edilen vergi kayıplarına neden olanlar hakkında işlemler yapılacak.

VERGİ ÖDEMEYEN EV SAHİPLERİNE BÜYÜK CEZ AGELİYOR!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü gayrimenkul sektörüne yönelik özel bir inceleme başlattı. Hem ev sahipleri hem de emlakçılar bu incelemeye tabi tutuldular. Yapılan analizde 2021 yılında 28.845 ev sahibinin kira geliri hakkında bildirim yapmadıkları görüldü. Tespit edilen bu ev sahiplerine Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından cezai işlem başlatıldığı belirtildi. Tespiti kesinleşen ev sahiplerine kanuni üst sınırdan ceza uygulanacağı bildirildi. 

EMLAKÇILAR İNCELEMEYE ALINDI

Ev sahiplerinin yanında emlakçılar da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından incelemeye alındılar. Emlak piyasasında spekülasyon yapan, emlak satışından veya kiralamasında gelir elde etmesine rağmen beyanda bulunmayan emlakçılar teker teker tespit ediliyor. Vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen ya da eksik beyan verip vergi kaybına neden olan emlakçılara kısa bir süre içerisinde ceza yağmaya başlayacak.

VERGİSİNİ ÖDEMEYEN EMLAKÇILARA BÜYÜK CEZALAR KESİLECEK

RADAR Sistemi ile yapılan incelemede ilan siteleri de mercek altına alındı. Vergi ödemesi yapmayan veya eksik vergi ödeyen emlakçıların sayısının 5.589 olduğu belirlendi. İlk etapta bu emlakçılardan 683’ü riskli bulundu. Bu emlakçılar için Vergi Denetim Kurulu devreye girecek. Yapılan son incelemede vergi kayıpları net tespit edilecek ve vergi kaybına neden olan emlakçılara kanuni cezalar üst sınırdan uygulanacak.