Markalı Konut Satışları Haziran'da Arttı! Stoklar Azaldı

Haziran ayında vatandaşların kullanımına sunulan sıfır konut alımlarına özel kredi kampanyası markalı konut satışlarını da artırdı.
Markalı Konut Satışları Haziran'da Arttı! Stoklar Azaldı

Haziran ayında vatandaşların kullanımına sunulan sıfır konut alımlarına özel kredi kampanyası markalı konut satışlarını da artırdı. Bu dönemde satışlar artarken geçmiş dönemlerde oluşan konut stokları da azaldı. Markalı konut satışlarına ilişkin oluşan son tablo ve detayları.

Ev alacak olan vatandaşlara sağlanan kredi olanakları Haziran ayında konut satışlarında rekor kırılmasını sağladı.



Temmuz ayında da devam eden satışlar ile konut stoklarında büyük azalma yaşandı. Bu dönemde dikkat çeken bir diğer satış detayı ise markalı konut satış alanında oldu. Markalı konutlarda yapılan satışlar ile bu dönemde arttı ve stokların erimesine neden oldu.



MARKALI KONUTLARDA STOKLAR ERİDİ



REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi, Haziran ayı araştırma sonuçlarını açıkladı. Yapılan araştırmaya göre bu dönemde konut stokunda erime hızı Mayıs ayına göre yüzde 8 oranında yükseldi. Konut stoku erime oranı bu artışla rekor düzeye yüzde 11.96 seviyesine ulaştı.



Bu dönemde markalı konut alan vatandaşların alımları nasıl yaptıklarına ilişkin veriler ise şu şekilde oluştu; haziran ayında peşinat kullanım oranı yüzde 32,50, banka kredisi kullanım oranı yüzde 47,03 ve senet kullanım oranı yüzde 20,47 olarak gerçekleşti.



Bu dönemde yapılan satışların yüzde 49.92'si tamamlanmış markalı konut projelerinden oldu. Satışların geriye kalan kısmı olan yüzde 50.08'lik bölümü ise bitmemiş halen yapımı devam eden projelerden oldu.



Emlak365.com