Mayıs Ayında Kademeli Olarak Açılması Planlana AVM'lerde Ciro Kirası ve Temmuz Ayına Kadar Erteleme Talebi Geldi!

Alışveriş merkezleri ne zaman tekrar açılacak sorularına ilk yanıt verilmiş ve Mayıs ayında kademeli açış yapılacağı duyurulmuştu.
Mayıs Ayında Kademeli Olarak Açılması Planlana AVM'lerde Ciro Kirası ve Temmuz Ayına Kadar Erteleme Talebi Geldi!

Alışveriş merkezleri ne zaman tekrar açılacak sorularına ilk yanıt verilmiş ve Mayıs ayında kademeli açış yapılacağı duyurulmuştu. Ancak süreçte AVM kiracıları için belirli bazı riskler devam ettiği için Temmuz ayına kadar kira erteleme talebi ve ciro kirası ve fesih konusunda kolaylık talebi geldi!

Corana virüsü patlak verdiği dönemde hatırlanacağı üzere alışveriş merkezleri ilk olarak açılış ve kapanma saatlerini değiştirmişti.



Ancak virüsün hızlı yayılmasının ardından alınan ikinci karar ile Alışveriş Merkezleri için geçici süre ile kapatma kararı almıştı.



KMD / TINASTEPE: CİRO BAZLI KİRA SİSTEMİ UYGULANMALI!



Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Başkanı Serhan Tınastepe bu süreçte alışveriş merkezlerinde bulunan mağazaların mutlak suretle desteklenmelerinin çok önemli olduğunu belirterek “Mağazalarımızı açmaya başladığımızda müşteri trafiklerimiz ve işlerimiz hemen eski haline dönmeyecek.



Geçen yılın hacimlerini yakalamamız ise uzun bir süre alacak. Bu süreçte mağazalarımızda ciro bazlı kira uygulamasına geçilmesi hem alışveriş merkezi yatırımcısı hem de perakendeci için hayati önem taşımaktadır" diyerek alışveriş merkezlerinde eski iş hacmi seviyelerine ulaşılana kadar bir süre ciro bazlı kira sistemi uygulaması talep etti.



ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE KİRA ÖDEMELERİ 30 TEMMUZ 2020 TARİHİNE ERTELENMELİ!



Bunun bir geçiş dönemi olduğunu hatırlatan Tınastepe "Bu geçiş döneminde ve sonrasında yeni normlarımızı birlikte belirlemek ve hayatımızı buna göre şekillendirmemiz şart görünüyor. Bu çerçevede, mağazalarımızı tekrar açabilmek için 30 Temmuz 2020 tarihine kadar kirasız bir dönem, sonrasında ise kira sözleşmelerimizin süresinin sonuna kadar ciro kirasına dönülmesi yönünde talebimiz var.



Fesih konusunda ise 3 ay önceden bildirmek şartıyla çıkış hakkı verilmesini istiyoruz" diyerek sektörün desteklenmesi için bunların şart olduğunu vurguladı. Hatırlanacağı üzere Türkiye'de alışveriş merkezlerinin Mayıs ayı itibari ile tekrar açılmaya başlanacağı ve kademeli geçiş sistemi ile en üst düzey önlemlerin alınarak hizmet vermeye başlayacağı açıklanmıştı.



Emlak365.com