Memurlara 2 Bin TL kira yardımı! TBMM'de kanun teklifi verildi!

TBMM Başkanlığı’na kira yardımlarına ilişkin yeni bir kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifinin kabul edilmesi halinde büyükşehirlerde çalışan kamu görevlilerine 2 Bin TL kira yardımı yapılacak.
Memurlara 2 Bin TL kira yardımı! TBMM'de kanun teklifi verildi!

Türkiye’de artan kira fiyatlarından dolayı büyükşehirlerde kira maliyetleri vatandaşları oldukça zor durumda bırakmaya başladı. Bundan dolayı memurlar büyükşehirlerde kalmak yerine daha makul fiyatlarla ev kiralayabilecekleri yerlere tayinlerini istiyorlar. TBMM Başkanlığına bu sorunu çözecek bir kanun teklifi verildi. Kanun teklifinin TBMM’den geçmesi durumunda büyükşehirlerde görev yapan memurlara net 2 Bin TL aylık kira yardımı verilecek.

MEMURLARA KİRA YARDIMI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel tarafından kira yardımlarına dair yeni bir kanun teklifi hazırlandı. TBMM Başkanlığına verilen bu kanun teklifinin etki alanı çok geniş olarak planlandı. Buna göre büyükşehirlerde görev yapan memurlara 2 Bin TL kira yardımı yapılması öngörülüyor. Bu kira yardımı için ayrıca yılbaşında bir önceki yılın TÜFE oranı kadar da zam yapılması talep ediliyor.

Kira yardımı için verdiği kanun teklifine dair açıklama yapan Milletvekili Atilla Sertel, “Büyükşehirlerde kiralar 3-5 kat arttı. Bundan dolayı 30 büyükşehirde belediye sınırları içerisinde çalışan memurlara ve sözleşmeli personellere aylık 2 Bin TL kira yardımı yapılmasını talep ediyoruz. Büyükşehirlere tayinleri çıkan kamu çalışanları çok büyük sıkıntı içerisine giriyorlar. Ev kiraları bir önceki yıla göre yüzde 300 yükseldi. Devlet memurları İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya gibi büyükşehirlere tayinleri çıktığında kara kara düşünüyorlar.” dedi.

Memur maaşlarının artık büyükşehirlerde kira ödemeye yetmediğini belirten Milletvekili Atilla Sertel, “Büyükşehirlere bakıyoruz en düşük kira 7-8 bin TL’den başlıyor. Memurların almış oldukları maaşlar ancak kira bedelini karşılıyor. Bu memur neyle, nasıl geçinecek? Büyükşehirlerde görev yapan memurlar perişan hale geldiler. Çocukları ile geldikleri büyükşehirlerde çok ciddi maddi imkansızlık içerisine düşüyorlar. Lojman imkanı yok, barınacak yerleri yok. En kötü koşullarda yaşamaya razı olsalar bile maaşlarının çoğu kiraya gidiyor.” ifadelerini kullandı.

2 BİN TL KİRA YARDIMI NE ZAMAN ÇIKAR?

Memurlara 2 Bin TL kira yardımı ile alakalı olarak verilen kanun teklifinin yasalaşması için bazı yasama süreçlerini geçmesi gerekiyor. TBMM Başkanlığı bu teklifi önce komisyona havale edecek. Komisyonda görüşülmesi oylanacak ve kabul edilirse görüşülmeye başlanacak. Teklif komisyondan geçerse TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Burada da geçmesi halinde teklif yasalaşmış olacak. Ancak CHP’den gelen bir kanun teklifi olması nedeniyle AK Parti ve MHP’nin bu teklife destek vermesi çok zor görülüyor.