Memurlara Tayin Şoku! Hem Ev Kiraları Hem Taşınma Maliyeti Arttı, Memurlar Hesabın İçinden Çıkamadı

Yaz döneminin gelmesi ile beraber memurlarda tayin dönemi başlarken bir yandan yükselen kiralık ev fiyatları bir yandan da nakliye masrafları memurları köşeye sıkıştırdı.
Memurlara Tayin Şoku! Hem Ev Kiraları Hem Taşınma Maliyeti Arttı, Memurlar Hesabın İçinden Çıkamadı

Memurlarda tayin dönemi son derece sıkıntılı bir hal aldı. Tayin haberini alan memur büyük bir sıkıntı içerisine düşerken yükselen ev kiraları kadar boş kiralık ev bulmanın da nerede ise imkansız hale gelmesi ile taşınma telaşı tatsız başladı.

Yükselen enflasyon oranları nedene ile zam yağmuru aralıksız devam ederken fiyat artışı kendisini en çok konut fiyatları ve ev kiralarında hissettirmişti. Türkiye'de ortalama konut fiyatı 1 milyon TL bandının üzerine çıkarken ortalama konut kirası da asgari ücret rakamını aşarken hem ucuz ev bulmak hem de boş kiralık ev bulmak nerede ise imkansız hale gelmişti.

MEMURLAR TAŞINMA ŞOKU YAŞADI! TAYİN HABERİ ALAN MEMURLAR HESABIN İÇİNDEN ÇIKAMIYOR?

Memurların tayin dönemi Haziran ayının gelmesi ile başlarken tayin haberi bekleyen memurlar bu sefer sevinç ve heyecan yerine korku ve stres yaşamaya başladı. Bodrum, Antalya, İzmir gibi yazlık bölgelerde bulunan memurlar yüksek kiralar nedeni ile tayin istemeye başlarken artık memurların tek başına ev tutmakta zorlandıkları, özellikle Bodrum ve Antalya gibi kiralık ev fiyatlarının astronomik seviyelere yükseldiği ilçe ve illerden kaçışın başladığı belertiliyor.

Dün öğretmenler tarafından yapılan sosyal medya eylemine bugünde polisler katıldı. Polise Tayin Var Kamyona Para Yok tagı ile yapılan paylaşımlarda kiralık ev fiyatlarının yüzde 200 ve kamyon ile taşınma, nakliye ücretlerinin yüzde 250 arttığı, 10 bin liralık harcırah ile taşınmanın mümkün olmadığı belirtilerek soruna çözüm bulunması istendi.

Haber Kaynağı: Emlak365.com