Meral Akşener'den Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul Desteği Geldi: Proje İstanbul'a İhanettir!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kanal İstanbul projesi hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek sözü verdi.
Meral Akşener'den Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul Desteği Geldi: Proje İstanbul'a İhanettir!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kanal İstanbul projesi hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek sözü verdi. Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesine şiddetle karşı çıkmaya devam ederken siyasi liderlerle konu hakkındaki temaslarını sürdürüyor. Detaylar haberimizde...

Kanal İstanbul projesi gündemdeki yerini korurken proje hakkında yeni açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KANAL İSTANBUL'U CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ!



Konu hakkında dün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en büyük hayalim dediği Kanal İstanbul projesi için "Kanal İstanbul'un etüt proje çalışmalarını bitirdik. Bu kanalın inşası için ihtiyaç duyulan mevzuat çalışması sürdürülüyor. Talipler artmaya başladı. İnşallah Kanal İstanbul projemiz de tüm dünyaya örnek olacak. Her yönüyle Kanal İstanbul Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir cazibe merkezi olarak dünyanın gündeminde yerini alacak" çıkışında bulunmuştu.



MERAL AKŞENER: ENGELLEMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ



Başkan İmamoğlu tarafından yapılan sunumu izleyen Meral Akşener “Söylediklerinize yüzde 100 katılıyorum. İhanet bu İstanbul'a. Nasıl engellenecek? Tamamen kamuoyu baskısıyla engellenebilir. Korku unsuru, insanların üzerinden kalkıyor. İstersek yapabilirmişiz gibi bir ümit var. Bayramdan sonra bu süreci tümüyle kamuoyu önüne serme konusunda ciddi bir kampanya başlatacağız. Çünkü bu tehdidi bertaraf etmemiz lazım” sözleriyle seslendi. İstanbul'da ikamet eden bir şahıs olarak üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım” sözleri ile projenin İstanbul'a ihalnet olduğunu söyledi.



EKREM İMAMOĞLU: MALİYETİ ÇOK DAHA YÜKSEK OLACAK



Başkan İmamoğlu İstanbul'un önceliğinin deprem olduğunu belirterek projenin ertelenmesi gerektiğini söyledi. Proje için açıklanan maliyet hesaplarının da çelişkili olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu liderlerle yapmış olduğu görüşmede kendisine projenin iptali yönünde destek verilmesini talep ediyor.



Emlak365.com