Merkez Bankası konut fiyat endeksi açıklandı!

Merkez Bankası tarafından Konut Fiyat Endeksi Kasım 2022 açıklandı. Konut fiyatlarında artışların devam ettiği görülürken rekor rakamından geri düşüldüğü görüldü.
Merkez Bankası konut fiyat endeksi açıklandı!

Türkiye’de konut fiyatları artmaya devam ediyor. Konut fiyat artışları ile rekorlar kıran ve dünyada en yüksek konut fiyat artış oranı yakalayan ülke olan Türkiye’de resmi verileri Merkez Bankası açıkladı. Merkez Bankası bugün Konut Fiyat Endeksi verilerini duyurdu. Kasım 2022 dönemine ait olan verilerde fiyat artışının devam ettiği görüldü.

KONUT FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Merkez Bankası’nın açıkladığı konut fiyat endeksi verilerine göre Kasım ayında bir önceki aya oranla konut fiyatlarında yüzde 3,8 oranında artış meydana geldi. Kasım 2021 konut fiyat endeksi rakamları ile karşılaştırma yapıldığında ise konut fiyatları Kasım 2022’de yıllık yüzde 174,3 oranında artış kaydetti.

YILLIK FİYAT ARTIŞI ORANINDA REKORDAN DÖNÜLDÜ

Konut fiyat artışında Türkiye’de rekor seviyeye Eylül ayında ulaşılmıştı. Eylül 2022 döneminde Merkez Bankası konut fiyat endeksinde yıllık yüzde 189,09 oranında artış oranı açıklanmıştı. Bu rekor seviyeden dönüldüğü yeni verilerde görüldü. Konut fiyatları artmaya devam ederken hızının bir miktar kesildiğini Merkez Bankası’nın verileri ile ortaya çıkmış oldu.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR KONUT FİYATI ARTIŞ ORANLARI

Merkez Bankası iller bazında da konut fiyat artışı rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım 2022 döneminde İstanbul’da konut fiyatları yüzde 186,3 oranında artarak en yüksek artış meydana gelen il oldu. İstanbul’u yüzde 181,6 oranlı konut fiyat artışı ile Ankara takip etti. İzmir’de ise Kasım ayında konut fiyatı artış oranı yüzde 176 oldu.

Açıklanan Merkez Bankası verilerine göre İstanbul’da konutların ortalama metrekare fiyatı 26.904 TL’ye yükseldi.