Merkez Bankası 'ndan Son Dakika Ev Fiyatları Açıklaması Geldi! Hedonik Konut Fiyat Endeksi Mayıs 2020 Raporu Açıklandı

Kamu bankaları tarafından yapılan faiz indirimi ve 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası sonrası ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarına gelen fahiş zamlar sonrası büyük mağduriyet yaşamıştı.
Merkez Bankası 'ndan Son Dakika Ev Fiyatları Açıklaması Geldi! Hedonik Konut Fiyat Endeksi Mayıs 2020 Raporu Açıklandı

Kamu bankaları tarafından yapılan faiz indirimi ve 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası sonrası ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarına gelen fahiş zamlar sonrası büyük mağduriyet yaşamıştı. Süreçte Merkez Bankası tarafından açıklanan hedonik konut fiyatı endeksi raporu ile açıklanacak olan veriler beklenmeye başlanmıştı. Merkez Bankası Mayıs 2020 Hedonik Konut Fiyat Endeksi raporu yayımlandı. Detaylar haberimizde..

Merkez Bankası konut fiyat endeksi KFE Mayıs 2020 raporu yayımlandı.



Yayımlanan rapora göre Türkiye'de konut fiyatları Mayıs ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 6,4 oranında ve bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 23,1 oranında artış gösterdi.



KONUT FİYATLARI YÜZDE 23,1 ORANINDA YÜKSELDİ!



Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de konut fiyatları Mayıs ayında bir önceki aya oranla yüzde 6,4 oranında artış gösterdi.



2019 yılının Mayıs ayına oranla ise yaşanan yükseliş nominal olarak yüzde 23,1, reel olarak ise yüzde 10,6 olarak belirlendi. Konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ilimiz ise son dönemde kentsel dönüşüm ve konut yatırımının parlayan yıldızı olarak gösterilen İzmir oldu.



Merkez Bankası 'ndan Son Dakika Ev Fiyatları Açıklaması Geldi! Hedonik Konut Fiyat Endeksi Mayıs 2020 Raporu Açıklandı



3 BÜYÜK ŞEHİR ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR DE KONUT FİYATLARI NE KADAR ARTTI?



Konut Fiyat Endeksi Türkiye genelinde yüzde 23,1 oranında artış gösterdi ve Türkiye genelinde ortalama konut metrekare fiyatı 3 bin 325,50 lira olarak belirlendi.



İstanbul'da konut fiyatları ortalama yüzde 16,9 değer kazanırken İstanbul'da satılan konutların ortalama metrekare fiyatı 5 bin 423 liraya yükseldi.



Ankara'da konut fiyatları yüzde 24 oranında değer kazanırken Ankara'da satılan konutların ortalama satış metrekare fiyatı ise bu artışın ardından 2 bin 500 liraya çıktı.



Son dönemin parlayan gayrimenkul yıldızı İzmir'de ise konut fiyat endeksi yüzde 24,8 oranında arttı ve ortalama metrekare fiyatı 3 bin 853 lira olarak belirlendi.



3 büyük şehir arasında en pahalı konutlara ev sahipliği yapan şehir İstanbul olurken en ucuz konut fiyatları ise Ankara 'da yer aldı.



Emlak365.com