Milli Emlak'tan Sakarya'nın Pamukova İlçesinde 22.500 TL'lik Tahmini Bedelle Satılık Arsa!

Milli Emlak tarafından Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bulunan ve mülkiyeti Hazine'ye ait olan 147 metrekarelik arsa satılığa çıkarıldı.
Milli Emlak'tan Sakarya'nın Pamukova İlçesinde 22.500 TL'lik Tahmini Bedelle Satılık Arsa!

Milli Emlak tarafından Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bulunan ve mülkiyeti Hazine'ye ait olan 147 metrekarelik arsa satılığa çıkarıldı. İhaleyle satılacak olan arsa için en yüksel teklifi veren gerçek veya tüzel kişiler arazinin yeni sahibi olacak.

Milli Emlak tarafından ülke genelinde Hazine'ye ait olan bazı arsaların ekonomiye kazandırılması işlemlerine devam ediliyor. Son yayınlanan ilanlara göre Sakarya'nın Pamukova ilçesinde Bacı Köyü mevkiinde bulunan 147 metrekarelik bir arsa ihaleyle satışa çıkarıldı.



22.500 TL'YE SATILIK İMARSIZ ARSA



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kurumlarından olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü satılığa çıkarılan arsa için 22.500 TL'lik bir tahmini bedel belirledi.



İmarsız arsa için 21 Temmuz'da Sakarya'da ihale düzenlenecek. İhaleye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler ihale saatinden önce 4.500 TL'lik geçici teminat bedelini ödedikleri takdirde ihaleye katılma hakkı eldeedecekler.



EMLAK VERGİSİ VE KDV'DEN MUAFİYET VERİLECEK



İhale sonucu arsayı alacak olan kişiler 5 yıl süresince bu arsa için emlak vergisi ödemeyecekler. Ayrıca bu satış işlemi için de KDV ödemesi yapılmayacak. Bunun yanında tapu harcından da muafiyet hakkı tanınacak.



Öte yandan ihaleyi kazanacak olan kişi için ödeme konusunda da kolaylık tanınacak. Ödemeler yüzde 25 peşin kalan tutarın 2 yıl boyunca eşit taksitlerle yapılabilecek.



Emlak365.com