Milyarlık yatırımın yapıldığı bölgede emlak fiyatları zirveye çıktı!

Türkiye'de konut ve arsa fiyatları günden güne artarken bir bölgede yatırımcılar parasına para katıyor. Milyar avroluk yatırımın yapıldığı ilde satışlar ve fiyatlar uçuşa geçti.
Milyarlık yatırımın yapıldığı bölgede emlak fiyatları zirveye çıktı!

Geçtiğimiz aylarda açılışı gerçekleştirilen ve toplam maliyeti 1 milyar 750 milyon Avro olarak açıklanan Çanakkale Köprüsü, geçiş fiyatlarındaki yüksekliğin yanı sıra bölgedeki arsa fiyatlarını zirveye taşıdı. Çanakkale - İstanbul arasındaki mesafeyi 2,5 saate indiren köprünün hizmete açılmasıyla bölgedeki konutların metrekare fiyatları da yüzde 50 artarak 15 bin liraya kadar yükseldi.

Çanakkale'de arsa, konut fiyatları uçtu!

Çanakkale Köprüsü'nün hizmete açılmasıyla beraber Çanakkale'nin merkez ilçelerindeki konutlara olan talep yükseldi. Konu hakkında konuşan RemaxTroia brokerlarından Aytek Topuzoğlu, köprünün İstanbul ile Çanakkale arasındaki mesafeyi 2,5 saate indirmesi nedeniyle, İstanbulluların bölgeye yoğun bir ilgi göstermeye başladığını ve son 6 ay içerisinde konut metrekare fiyatlarının 10 bin TL'den 15 bin TL'ye kadar yükseldiğini söyledi. Bir önceki yıl 1,5 milyon liraya 150 m2 genişliğinde bir ev alınabilirken şimdi aynı evlerin fiyatının 2 milyon 200 bin liraya kadar yükseldiğini aktardı.

Konut talebi ve fiyatlarının yanı sıra bölgedeki arsalara da büyük bir ilgi gösteriliyor. Uzman isimler, fiyat artışlarının bundan sonraki 6 aylık süreçte enflasyon oranı kadar artmasını beklediklerini söylüyor. Son enflasyon oranının yüzde 70'lere dayanmasıyla ilerleyen süreçte bu bölgeden herhangi bir tapu sahibi olmak imkansızlaşıyor.

Milyarlık yatırımın yapıldığı bölgede emlak fiyatları zirveye çıktı!

Fiyatlar daha da artacak

Çanakkale Köprüsü hizmete açılmadan önce de bölgede arazi yatırımcılarının arayışı başlamış ve yatırımlarını bu bölgeden yana yapıyordu. Köprünün açılmasından sonra yatırımcılar bir yılda yüzde 100 kazanç elde ederken asıl fiyat yükselişinin şimdiden sonra olacağı belirtiliyor.

İmar planları açıklanmadan önce yapılacak arazi yatırımları yatırımcıya bir servet olarak dönecek diyen Uparazzi Arsa Arazi Yatırım Uzmanlığı Genel Müdürü Hakan Erilkun, özellikle Güreci, Alpagut, Dereköy, Şevketiye, Taştepe ve Mecidiye bölgelerindeki arazilerin sık sık el değiştirdiğini söyledi.

Çanakkale'deki en değerli bölgelerin Lapseki, Biga ve Çan olduğunu ifade eden Erilkun, yatırımcıların ilk tercihinin köprünün çıkışı olan Lapseki bölgesi olduğunu, Biga ve Çan'da ise daha uzun vadeli yatırımlar yapıldığını ifade etti.

Emlak365.com