Miras reddi nedir, reddi miras nasıl yapılır?

Miraz konuları ile ilgili olarak merak edilenlere yanıt aranıyor. Miras reddi hakkında bilinmesi gerekenleri sıralayan uzmanlar da önemli açıklamalarda bulundu.
Miras reddi nedir, reddi miras nasıl yapılır?

Miras konusunun ana dalları çok geniş bir alan yayılıyor. Mira ile ilgili merak edilenlere yanıt aranırken miras bırakanın ardından mirası kabul etmek istemeyen kişiler de reddi miras konusunu araştırıyor.

Bu çerçevede ''Miras reddi nedir, reddi miras nasıl yapılır? Kimler reddi miras yapabilir?'' sorularına yanıt aranıyor. Mirasın reddine dair merak edilenlere yanıt aranırken detaylar da uzmanların açıklamaları doğrultusunda belli oldu.

MİRAS REDDİ NEDİR, REDDİ MİRAS NASIL YAPILIR?

Reddi miras, mirasçının tek taraflı bir irade beyanıyla miras bırakanın her türlü borç ve alacaklarıyla beraber ortaya çıkan mirasın hak ve yükümlülüklerini reddetmesi anlamını taşırken mirası reddeden kişi, mirastaki haklarından feragat ediyor.

miras-reddi-nedir-reddi-miras-nasil-yapilir.jpg

Her yasal ve belirlenmiş mirasçı, mirası reddetme hakkına sahipken mirasın reddi beyanında bulunabilmek için mirasçının fiil ehliyetine sahip olması gerekiyor. Mirasın reddinin, bizzat mirasçı tarafından yapılması gerekmezken özel yetkiye sahip bir temsilci tarafından da reddi miras yapılabiliyor. Mirasın reddi, ilgili mirasçı tarafından yapılan bir irade beyanıyla yapılabiliyor. Buna ilişkin reddi miras davası / mirasın reddi davasının açılması gerekiyor.