Müjdeyi Mansur Yavaş Verdi: Çubuk Barajı 27 Yıl Sonra Canlandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çubuk-1 Barajı'nın yapılan çalışmalarla 27 yıl sonra yeniden su tuttuğunu duyurdu.
Müjdeyi Mansur Yavaş Verdi: Çubuk Barajı 27 Yıl Sonra Canlandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çubuk Barajı ile ilgili müjdeli haberi verdi. 27 yıldır kirlilik ve baraj çanağının alüvyonla dolması nedeniyle su vermeyen Çubuk Barajı, yeniden su tutmaya başladı.

27 yıl sonra yaşanan bu gelişme sonrasında Çubuk-1 Barajı'ndan elde edilen su, tarımsal sulama faaliyetleri ve yeşil alanların sulamasında kullanılacak.

Çubuk Barajı Yeniden Su Tuttu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş güzel haberi şu sözlerle verdi:

''Cumhuriyet nesli ne yapar? Ata'sının mirasına sahip çıkar. Mutluyuz, Çubuk-1 Barajı 27 senenin ardından yaptığımız çalışmalarla su tutmaya başladı.''

Müjdeyi Mansur Yavaş Verdi: Çubuk Barajı 27 Yıl Sonra Canlandı!

7 Milyon Metreküp Su Tutumu Hedefleniyor

Konu ile ilgili açıklama yapan ANFA Genel Müdür Yardımcısı Özgür Alçı, baraj kapasitesinin yarısı kadar su tutmayı hedeflediklerini belirterek, kuruluşunda 13,5 milyon metreküp su tutumu olan Çubuk Barajı'nın yeniden canlanmasıyla 7 milyon metreküp su tutumu beklediklerini söyledi.

Alçı, barajda biriktirilen suyun hasat makinesi ile atıklardan temizlenerek Ankara halkına daha sağlıklı, daha güzel ve kokudan arındırılmış suyla buluşturulacağını da sözlerine ekledi.