Murat Kurum deprem konutlarının inşası için sektör temsilcileriyle toplantı yaptı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesinin yeniden imarı için inşaat sektörü temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda agrega tedariki, kapasiteler ve fiyat istikrarı konuları ele alındı.
Murat Kurum deprem konutlarının inşası için sektör temsilcileriyle toplantı yaptı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tüm mesaisini deprem bölgesinin yeniden imarına ayırmaya başladı. Bakanlığın üst düzey yetkilileri ile beraber Bakan Murat Kurum inşaat sektörünün temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede inşaat yapı malzemesi sektörünün temsilcileri de yer aldılar. Deprem bölgesinin yeniden imarı için hazırlıklar yapılırken sektörde çıkabilecek sorunlara şimdiden önlemler alınması kararlaştırıldı.

YENİ KONUTLAR İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Agrega Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Koruç düzenlenen toplantıya dair, “Bakanlık öncelikle 250 bin konut için çok kısa sürede ihalelerin yapılacağını ve çalışmaların başlayacağını bildirdi. Bizden bir rapor istendi ve hazırlayacağımız raporu birkaç gün içerisinde bakanlığa sunacağız. Biz bölgedeki üreticiler ile beraber agrega tedarikinde sorun yaşanmaması için gerekli çalışmaları başlatacağız.” dedi.

ÇİMENTO VE AGREGA SORUNU OLABİLİR

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ise, “Toplantıda kapasite ve fiyat istikrarı konularını ele aldık. Bölgenin yeniden inşası sürecinde çimento ve agrega konusunda sorun yaşanabilir. Sektör temsilcileri ile belirli bir koordinasyonda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sektör temsilcileri ihalelerin sağlıklı yapılabilmesi için fiyat istikrarının sağlanmasını istediler.” ifadelerini kullandı.

TOKİ yönetiminde inşa edilecek olan konutlar ihale ile inşaat firmalarına verilecek. TOKİ denetiminde yapılacak olan inşaatların sağlıklı sürebilmesi için yapı malzemeleri konusunda bir ön hazırlık yapılıyor. İnşaat yapı malzemelerinde fiyat artışlarının önüne geçilmesi ile bu deprem konutlarının inşaatları hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Deprem konutları ile alakalı olarak kısa bir süre içerisinde ihale duyurularının yapılması bekleniyor.