Müteahhitler İflas Bayrağını Çekti! İMKON Fahiş Fiyatlara Müdahale Bekliyor!

İMKON Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bülbüloğlu, inşaat sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.
Müteahhitler İflas Bayrağını Çekti! İMKON Fahiş Fiyatlara Müdahale Bekliyor!

İMKON Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bülbüloğlu, inşaat sektöründe yaşanan mali sıkıntılardan bahsederek bu konudaki taleplerini bir bir sıraladı.

Dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını ve döviz kurundakiyükseliş nedeniyle inşaattki temel malzemelerde fahiş fiyat uygulamasının olduğunu vurgulayan Bülbüloğlu, bu süreçte müteahhitlerin çok büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Bülbüloğlu ''Bu fahiş fiyat artışlarıyla birlikte tabii ki inşaat sektöründe iş yapan müteahhitlerimiz bu anlamda çok büyük sıkıntı yaşadılar. En büyük sıkıntıyı da kamuya iş yapan müteahhitlerimizin yaşadığını biliyoruz'' dedi.

Verilen Fiyat Farkı Müteahhitlerin Sorunlarını Gideremez

Açıklamalarına devam eden Bülbüloğlu, kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesi yönündeki taleplerinin Meclis'te görüşüldüğünü belirterek, '' Biz fiyat farkının birinci aydan itibaren kapsam alanına alınmasını talep ediyoruz. Şu anda görüşülen taslakta 6. aydan itibaren fiyat farkı verilmesi söz konusu. Bu, müteahhitlerimizin sıkıntısını giderecek bir taslak değildir '' şeklinde konuştu.

Müteahhitler İflas Bayrağını Çekti! İMKON Fahiş Fiyatlara Müdahale Bekliyor!

Ek Süre Verilmesi Talep Ediliyor

Bülbüloğlu, inşaat malzemelerinde ihracatın artmasından dolayı iç piyasada malzeme ve tedarik sıkıntısı yaşandığının altını çizerek, hem özel hem de kamu müteahhitlerinin işlerinin geciktiğini ve bu konuda ek süre verilmesiyle kanun taslağına ek süre koyulmasını talep etti.

Fiyat farkının verilmesini müteahhitler başta olmak üzere kamu için de yarar sağlayacağını söylerken, fiyat farkı verilmemesi durumunda 40 bin müteahhitin iflasın eşiğine geleceğini söyledi. Bu müteahhitlerin batması demek, aynı zamanda kamunun da zarar görmesi anlamına geliyor.

'' Artık Müdahale Şart ''

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu da, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak fahiş fiyatlara müdahale edilmesine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye çağrıda bulundu.

Tahir Tellioğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Müteahhitler İflas Bayrağını Çekti! İMKON Fahiş Fiyatlara Müdahale Bekliyor!

Tellioğlu, kamu müteahhitlerine ilişkin bir düzenleme yapılmasını ve bunun kamu yararına olacağını belirterek, ''Aksi durum, müteahhitler ile on binlerce alt tedarikçiyi batıracak, devlete maliyeti iki katına olacaktır'' dedi.