Müteahhitlerin fahiş zam balonu patladı!

İnşaat sektöründe konut fiyatlarına gelen yüksek zamların ana nedeni olarak müteahhitler beton fiyatlarını gerekçe gösteriyorlardı. Ancak gerçek çok farklı çıktı.
Müteahhitlerin fahiş zam balonu patladı!

Son dönemde konut fiyatlarında yaşanan rekor artışın en önemli nedenlerinden biri müteahhitler tarafından beton fiyatları olarak gösteriliyordu. Hazır beton üreticileri ile müteahhitler sık sık karşı karşıya gelmiş, hatta bir dönem müteahhitler şantiyelerde iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti. Hazır beton sektöründen gelen açıklama gündeme bomba gibi düştü.

İNŞAATLARDA HAZIR BETON MALİYETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Konu hakkında açıklama yapan Albayrak Beton'un Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak "3+1 dairede toplam maliyetin içerisinde betonun maliyeti iyi bir televizyon maliyetidir. 2 bin-2.500 doları geçmez. Müteahhidin size 6-7 milyon TL'ye sattığı dairede maksimum 3 bin dolarlık maliyet var. Yani 100 bin lira mı seni feryat ettiriyor? Betoncu fahiş fiyatla iş yapsın demiyorum. Ama böyle bir şey olmadı" dedi.

EV ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI, BU DÖNEMDE KONUT SATIN ALINIR MI?

Piyasa hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdal Albayrak "Konut almak için en uygun zaman. Konutlar maliyetine satılıyor" diyerek konut fiyatlarının şu anda alım için uygun seviyede olduğunu ifade etti. 2 milyon TL ile 5 milyon TL arasındaki konutların peşin satıldığını belirten Albayrak Merkez Bankası tarafından Mart ayına kadar faizin yüzde 40 altına indirilmesini beklediklerini belirterek 2026 senesinin ilk çeyreği itibariyle ise konut fiyatlarında düşüş beklediklerini söyledi.

Genel Yayın Yönetmeni