Naci Görür deprem riski yüksek illeri açıkladı

Türkiye'de artan deprem riski nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilirken Prof. Naci Görür deprem uyarısı yaptığı illeri açıkladı. Bu illerde yaşayanlar dikkat!
Naci Görür deprem riski yüksek illeri açıkladı

Kahramanmaraş bölgesini sık sık uyaran ve son uyarısını büyük depremden kısa süre önce yapan Naci Görür yeni deprem beklediği illeri sıraladı. Türkiye'nin bu alanda yetiştirdiği en başarılı isimlerden biri olan ve yapmış olduğu yorumlar yakından takip edilen Prof. Naci Görür "Bir sonraki büyük deprem nerede olacak?" sorusuna yanıt verdi.

BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK, DEPREM RİSKİ YÜKSEK OLAN İLLER HANGİLERİ?

Prof. Naci Görür yapmış olduğu açıklamasında "Şuanda Tunceli’de deprem bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz ona Yedisu fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem ürettim üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur. Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de benim insanım hayatını kaybeder." diyerek bölgeyi uyardı.

Uyarısının ardından Tunceli Valisi ve Kaymakamı tarafından çalışmalar yapıldığını belirten Prof. Görür Karlıova-Bingöl-Göynük fayında da risk olduğunu belirten Naci Görür bu fay hattının da Elazığ, Malatya ve Hatay'ı etkileyeceğini söyledi. Karlıova ile Bingöl-Göynük arasından tüm deprembilimcilerin korktuğunu belirten Naci Görür Bingöl-Karlıova- Erzincan arası en az 7.4 şiddetinde bir depremin her an olabileceğini söyledi.

Bir diğer riskli bölgeyi ise Bingöl-Göynük fayı olarak ifade eden Naci Görür burada oluşabilecek bir depremin fayın kırılmasına bağlı olarak Palu, Elazığ ve Malatya'yı etkileyebileceğini söyledi. Bölgede yaşayan vatandaşların evlerini mutlaka riskli yapı testinden geçirmeleri istendi.

Genel Yayın Yönetmeni