Normalleşme Döneminde Kiralarda Yüzde 50 İndirim! AVM'ler Elini Taşın Altına Koydu

Pandemi sürecinde oluşan ekonomik sıkıntıların aşılması adına başlatılan destek programlarına AVM'lerde katıldı.
Normalleşme Döneminde Kiralarda Yüzde 50 İndirim! AVM'ler Elini Taşın Altına Koydu

Pandemi sürecinde oluşan ekonomik sıkıntıların aşılması adına başlatılan destek programlarına AVM'lerde katıldı. Koronavirüs salgını kapsamında kapalı kalan AVM'ler salgının etkilerini hissetmeye devam ediyor. Bu süreçte ise AVM'lerde yeni kira desteği başlatıldı. Çok sayıda AVM'de kiralar yüzde 50 indirimli alınıyor.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde kapalı kalan AVM'ler salgının etkilerini doğrudan hissettiler.



Yaklaşık 2.5 aylık bir süreçte kapalı kalan AVM'ler Haziran ayı başında yeniden açıldı. Salgın sürecinde kapalı kalan AVM'ler ise ekonomik etkiler adına elini taşın altına koymaya başladı ve kira oranlarında indirimlere gittiler.



KİRA ORANLARINDA İNDİRİM UYGULANIYOR



Pandemi sürecinde kira almayan AVM'ler normalleşme sürecinde de yüzde 50 indirim, ciro üzerinden kira gibi uygulamalarla destek sağlayacaklar.



Bu kapsamda Nisan ve Mayıs ayında kira almayan Trump AVM haziran, temmuz ve ağustosta sabit kiralarda yüzde 50 indirim uygulayacak. Bunun yanında Mayıs ayında kira almayan İstinye Park, haziranda martta alınan kısma istinaden yaklaşık yüzde 66 indirim yapacak. Capitol AVM ise Haziran ayında da kira almayacağını, Temmuz Ağustos Eylül ve Ekim döneminde ise kiraların yüzde 20'sini talep edeceğini duyurdu.



Antalya, Samsun ve Muğla'da AVM'leri bulunan Torunlar GYO'nun AVM'lerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlham İnan Dündar yapmış olduğu kira kararında uygulanacak indirime dair bilgi verdi. İlham İnan Dündar konuşmasında "100 TL kirası olan 1 TL+KDV ödedi. 11 Mayıs'tan itibaren açık olan kiracılarımız ciro kira oranlarının yüzde 50'si oranında cirosu üzerinden kira ödedi. Yani 100 bin TL cirosu olan bir mağaza, ciro kira oranı sözleşmesinde yüzde 8 ise 8 bin TL yerine 4 bin TL+KDV ödedi. Haziran içinde kira sözleşmesinde belirlenmiş olan ciro kirası üzerinden ödeme yapılacak." diyerek sunulan kira desteğine açıklamış oldu.



Bu indirimlerin yanında bazı AVM'lerde kira indirimleri olmadı. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel açıklamasında AVM'lerin 3'te birinin hiçbir indirim yapmadığını dile getirdi.



Emlak365.com