Nurdağı akıllı köy projesi ile baştan inşa edilecek!

Kahramanmaraş depremi ile en büyük yıkımı yaşayan yerleşim yerleri arasında yer alan Gaziantep Nurdağı'nın yeniden inşasına başlanıyor.
Nurdağı akıllı köy projesi ile baştan inşa edilecek!

Nurdağı akıllı köy projesi ile baştan inşa edilecek! 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 büyük depremde en büyük yıkımı yaşayan yerleşim yerlerinin başında Gaziantep'in Nurdağı ilçesi de yer almıştı. 

İlçede adeta sağlam bina kalmazken ne yazık ki pek çok insan yıkılan evlerinin altında hayatını kaybetmişti. Asrın felaketi olarak tarihe geçen büyük depremin ardından bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken kalıcı konutların inşasına da başlandı. 

GAZİANTEP NURDAĞI YENİDEN İNŞA EDİLECEK! 

Yürütülen projeler kapsamında Gaziantep Nurdağı ilçesine akıllı köy projesi için kollar sıvandı. Hayırsever bir işadamının üstlendiği proje kapsamında Nurdağı'na bağlı Belpınar Mahallesi'nde "Akıllı köy" konseptli yaşam merkezi kurulacağı ilan edildi. 

 Dost Akıllı Köy adı verilen projede 14 adet 126 metrekare 3+1 ev, 50 metrekareden oluşan 14 ahır, cami, yatılı kuran kursu, çocuk oyun alanı, kütüphane, otopark, halı saha, köy odası ve zanaat atölyeleri de yer alacak. 3+1 olarak inşa edilecek evler 126 m2 olarak tasarlanacak. Evlerin her birinde salon, yatak odası, çocuk odası, mutfak, banyo, hol, antre, giriş, kazan dairesi ve tuvalet yer alacak.