Nureddin Nebati 2. el konut kampanyası açıklaması yaptı!

İkinci el konutlar için kampanya düzenleneceğine dair beklentiler hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulunarak kamu bankalarının bu konuda bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Nureddin Nebati 2. el konut kampanyası açıklaması yaptı!

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından verilen destekler son günlerde gündem olmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ikinci el konutlar için de bir kampanya hazırlığı yapıldığını duyurmuş ama detaylara ve zamana dair herhangi bir bilgi vermemişti. Şimdi ise bu konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkla yaptı.

İKİNCİ EL KONUTLAR İÇİN TOP KAMU BANKALARINDA

İkinci el konutlara dair bir kampanya yapılması için kendilerine yoğun bir talep geldiğini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “İkinci el konut satın almak isteyen vatandaşlarımız da bir kampanya talebinde bulunuyorlar. Bu konuda bir beklenti de oluştu. İnsanların beklentilerine imkanlar dahilinde karşılık vermek durumundasınız. Kamu bankalarımız Ziraat bankası, Vakıfbank ve Halkbank bu konuda bir çalışma yürütüyorlar. Bu bankaların kendi belirledikleri faizlerle ikinci el konutlar için kampanya düzenlenebilir. Buna dair önemli gelişmeler yaşanması ihtimal dahilindedir.” dedi.

YENİ EVİM KAMPANYASINDA ŞARTLAR DEĞİŞEBİLİR!

Yeni Evim kampanyasına dair de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Geçtiğimiz hafta Yeni Evim kampanyasını açıkladık ve genel itibariyle bu kampanya olumlu görüldü. Ev sahibi olmayan orta gelirli vatandaşlarımıza önemli destekler sağlıyoruz. 16 Ocak itibariyle konut kampanyamız başlayacak ve biz bu kampanyaya olan başvurulara bakacağız. Eğer başvurular sınırlı olursa bir değerlendirme yaparız ve gerekiyorsa şartları biraz daha yumuşatırız. Yeni Evim kampanyasına dahil olacak konut sayısı için 100 Bin açıkladık ama bir sınırımız da olmayacak. O sadece bir hedeftir. İkinci el konut kampanyasında da bu sınır olmayacaktır. Talep oldukça kredileri arttırırız.” ifadelerini kullandı.

RAYİÇ BEDEL DÜZENLEMESİ!

Rayiç bedellere ilişkin düzenleme yapılacağının altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Rayiç bedeller ile gerçek satış bedelleri arasında fark artık iyice açıldı. Haliyle bir vergisel sorun ortaya çıkıyor. Bu konutların rayiç bedel sorunu kullanılmak istenen konut kredisi tutarını da etkiliyor. Bunu çözmemiz gerekiyor. Kapalı kapılar ardında çalışıyoruz. Gerçek bir reform yapacağız. Biz uzlaşma ile yaşanan ve kangren olmuş bu sorunu aşabileceğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.