Ocak ayında yabancılar 4.161 konut satın aldı

TÜİK konut sektörünün merakla beklemiş olduğu Ocak ayına ilişkin konut satış istatistikleri raporunu yayımladı. Yayımlanan rapor ile yabancılara konut satışı için son rakamlarda ilan edildi.
Ocak ayında yabancılar 4.161 konut satın aldı

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından yayımlanan Konut Satış İstatistikleri, Ocak 2023 raporu ile toplam satış rakamları ilan edildi. Emlak ve gayrimenkul sektörünün merakla beklemiş olduğu rapor konut sektörünün gidişatını göstermesi açısından merakla bekleniyordu. 

Yayımlanan resmi rapora göre Ocak ayı içerisinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen toplam konut satış rakamı 97 bin 708 adet olarak ilan edildi. Yükselen konut fiyatlarına rağmen ev satış rakamlarında meydana gelen artışın devam etmesi ise dikkat çekti. 

YABANCILARA KONUT SATIŞINDA SON DURUM NE?

TÜİK tarafından yayımlanan rapora göre Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,6 artarak 97 bin 708 oldu. Konut satışlarında İstanbul 17 bin 415 konut satışı ve yüzde 17,8 ile en yüksek paya sahip oldu. Yabancılara yapılan konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 oranında düşüş gösterdi ve 4 bin 161 adet seviyesine gerilemiş oldu.

Ocak ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,3 olarak ilan edildi.

Ocak ayında yabancılar 4.161 konut satın aldı

Yabancıların en çok konut satın aldıkları illerin arasında ilk sırayı bin 592 konut satışı ile Antalya yer aldı.

Ocak ayında yabancılar 4.161 konut satın aldı

Antalya'yı sırasıyla bin 380 konut satışı ile İstanbul ve 331 konut satışı ile Mersin illeri izledi. Ruslar satın aldıkları 1557 adet konut ile yine Türkiye'den en çok konut alan yabancılar olarak ilk sırada yer aldı.