Öğrencilerin kiralık ev çilesi başladı! Öğrenciye ucuz ev yok

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala başka şehirlerde üniversite kazanan öğrencilerin sancılı ev arayışları başladı. Özellikle de İstanbul'da kiralık ev bulmak zorlaştı.
Öğrencilerin kiralık ev çilesi başladı! Öğrenciye ucuz ev yok

Türkiye'de hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı iller arasında ilk sırada yer alan İstanbul'da öğrenci göçünün başlaması ile kiralık ev fiyatlarına yeni zamlar gelmeye başladı. Boş kiralık ev bulmanın her geçen gün zorlaştığı mega şehirde ev sahipleri artık öğrencileri tercih etmiyor. 

Eskiden öğrenci evi olarak nitelendirilen küçük, bakımsız ve eski dairelerin bile çok yüksek fiyatlarla kiracı bulması bu tip evlerde tercih sebebi olan öğrencilerin devre dışı kalmasına neden oldu. Öğrenciye boş kiralık daire ilanları yoka düşerken yurt bulamayan öğrencileri sancılı bir sene bekliyor. 

ÖĞRENCİYE BOŞ KİRALIK DAİRE YOK, YURT ÜCRETLERİ CEP YAKIYOR! 

Öğrenciler yüksek kiralık ev fiyatları nedeniyle artık ilk olarak yurtları tercih ediyor. Ancak öğrenci yurtlarının da fiyatları bu sene cep yakıyor. İstanbul'da özel yurt fiyatları için bu sene rakamların 30 bin TL civarında olduğu belirtiliyor. Kredi Yurtlar Kurumu KYK yurtlarında ise 4 kişilik odada kalan öğrencilerin bir bölümü 800 TL ödediklerini dile getiriyorlar. 

EV SAHİPLERİ YILLIK KİRA TALEP EDİYOR, PEŞİN ÖDEMEYENE EV VERMİYOR! 

İstanbul'da emlakçılık yapanlar da yükselen fiyatlardan şikayet ederken emlakçılar ev sahiplerinin yükselen fiyatlar nedeniyle evlerini düşmeden satma telaşına girdiklerini belirterek kiralık evlerde ise tahsilat sorununa karşı 1 senelik peşin kontrat istendiğini dile getiriyorlar. Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) Genel Başkanı Ahmet Baydar ise yaptığı açıklamasında yurt fiyatlarına yüzde 100 zam geldiğini belirterek 4 kişilik odada ortalama yurt fiyatlarının 30-35 bin TL bandında olduğunu söyledi.