Olimpos SİT Alanı Hakkında Bakan'dan Açıklama Geldi: Koruma Amaçlı İmar Planı Onaylandı!

Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm merkezleri arasında yer alan Antalya Kumluca'da yer alan Olimpos SİT alanı hakkında verilen imar planı onayı sonrasında açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yapıldı.
Olimpos SİT Alanı Hakkında Bakan'dan Açıklama Geldi: Koruma Amaçlı İmar Planı Onaylandı!

Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm merkezleri arasında yer alan Antalya Kumluca'da yer alan Olimpos SİT alanı hakkında verilen imar planı onayı sonrasında açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yapıldı. Olimpos SİT alanı statüsü için verilen karar ile bazı alanların SİT statüsü 1. dereceden 3. dereceye düşürülmüştü. Söz konusu karar Olimpos imara açılıyor endişelerinin ortaya çıkmasına neden olmuştu.

Olimpos SİT alanı için verilen karar kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu.



KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY: OLİMPOS'UN BOZULMASINA MÜSAADE ETMEYİZ!



Verilen karar kapsamında Olimpos SİT alanı içerinde yer alan bazı bölgeler için SİT sınırı 1. bölgeden 3. bölgeye çekilmişti.



Karar sonrasında sosyal medyada Olimpos'a dokunma başlığı ile büyük yankı oluşurken konu hakkında açıklama Bakan Ersoy tarafından yapıldı. Bakan Ersoy “Olimpos Kazı Başkanlığı’nın teklifiyle 2017 yılında 1. derece, 2. derece ve 3. derece arkeolojik sit sınırı olarak belirlenmiş ve elde edilen ilk verilere göre 1. derece arkeolojik sit sınırı büyütülmüştür.



Alternatif turizm destinasyonu olan ağaç evler kısmı ise 3. derece sit olarak belirlenmiştir. Olimpos gibi bir değerin bozulmasına müsaade etmem. Teknik ekiplere talimat verdim. Aykırı uygulamalar olması halinde bugüne kadar yapıldığı gibi bugün de gereği yapılacaktır” diyerek bölgenin yapılaşması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.



9 YILLIK BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ!



Konu hakkında açıklama yapan Kumluca Belediyesi AK Parti Meclis üyesi ve eski muhtar Halil Karataş ise söz konusu düzenleme için 9 yıldır mücadale ettiklerini, söz konusu düzenlemenin bölgede hizmet veren mevcut pansiyonlar için verildiğini, bölgenin imara açılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.



Emlak365.com