Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği 2020 Değişti! İşte Yeni Yönetmeliğin Son Hali

3 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi.
Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği 2020 Değişti! İşte Yeni Yönetmeliğin Son Hali

3 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. Yayımlanan yeni yönetmelik ile Organize Sanayi Bölgesi uygulama yönetmeliği maddelerinde önemli değişikliklere gidildi. İşte yeni yönetmelik ve son durum!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 3 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Yeni yönetmelik ile beraber Organize Sanayi Bölgeleri için kullanılacak olan krediler için ödenecek olan faiz ve kar payı destekleri hakkında önemli düzenlemelere girildi. OSB yatırımları için yeni destekler ve teşvikler uygulamaya alındı.



ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK



MADDE 1 – 2/2/2019 tarihli ve 30674 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 12 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “her yılın ilk altı ayı” ibaresi “Kanunun geçici 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası hükmü saklı kalmak kaydıyla yıl” olarak değiştirilmiştir.



MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (h) ve (j) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (p) ve (bb) bentleri yürürlükten kaldırılmış, (aa) bendinde yer alan “kiralamada bağımsız” ibaresi “kiralanacak” şeklinde değiştirilmiş, aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiş, ikinci fıkrasında yer alan “(p), (r), (s), (ş), (t), (u), (ü), (v), (y), (z), (aa) ve (bb)” ibaresi “ (r), (s), (ş), (t), (u), (ü), (v), (y), (z) ve (aa)” şeklinde değiştirilmiştir.



“h) OSB’nin ihtiyacı olan elektrik, su, kanalizasyon, doğal gaz, arıtma tesisi, yol, haberleşme, spor tesisleri gibi altyapı ve genel hizmet tesislerinin, üretim tesislerinin, ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin kurulması ve benzeri konularda karar almak, bu konuları da içeren OSB’nin yatırım programlarını, yeni yatırımları ve bütçesini onaylamak ve bu yatırımların gerçekleşmesi için gerekli ihale ve satın alma usul ve esaslarını belirlemek.”



“j) Yatırımlarla ilgili kredi almak ve ihtiyaç duyulması halinde bankalar ve finans kurumlarından teminat mektubu almak.” “çç) (h) bendi kapsamında yatırımlara ilişkin ihale ve satın alma işlemlerini yürütmek ve OSB’nin ihtiyacı olan elektrik, su ve doğal gazı kamu ve özel kuruluşlardan satın alarak dağıtım ve satışını yapmak.”



MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 52 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.



“Kredi faiz/kar payı desteği



Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği 2020 Değişti! İşte Yeni Yönetmeliğin Son Hali



Emlak365.com