Pandemi Tatil Tercihlerini Değiştirdi! Kiralık Yazlık Evlere Talep Artınca Fiyatlar İkiye Katlandı

Koronavirüs endişesinin halen daha canlı olması vatandaşların tatil tercihlerinde de köklü değişiklikler olmasına yol açtı.
Pandemi Tatil Tercihlerini Değiştirdi! Kiralık Yazlık Evlere Talep Artınca Fiyatlar İkiye Katlandı

Koronavirüs endişesinin halen daha canlı olması vatandaşların tatil tercihlerinde de köklü değişiklikler olmasına yol açtı. Mersin'de yazlık evlere talep patlaması olurken kiralar da iki kat zamlandı.

Türkiye'de koronavirüs süreci tatil alışkanlıklarında ciddi değişimlerin meydana gelmesine neden oldu. Daha önce lüks otellerde konforlu tatil önceliği olan vatandaşların yeni tercihleri yazlık evler oldu. Türkiye'nin önemli turizm şehirlerinden Mersin'de tatil yapmak isteyen vatandaşlar tercihlerini kiralık yazlık evlerden yana kullanıyorlar.



TATİLCİLERİN TERCİHİ EŞYALI KİRALIK YAZLIK EV



Koronavirüs sürecinin ardından başlayan normalleşme döneminde insanlar tatillerini kalabalıklardan uzak ortamlarda geçirmeye özen gösteriyorlar. Konforlu ev ortamı isteyen vatandaşların tercihleri eşyalı kiralık yazlık evler oluyor.



YAZLIK EVLERE TALEP İKİ KAT ARTTI



Mersin'de emlak sektörü ile alakalı yapılan bir araştırmaya göre kiralık yazlık evlere talep 2019 yılına oranla yüzde 200 artış gösterdi. Mersin'in emlak yapısı gereği bu talebi karşılamaya uygun yazlık evler kentte mevcut bulunuyor. Binlerce boş kiralık yazlık ev olmasına rağmen talep artışı nedeniyle fiyatlar da iki kat yükseldi.



FİYATLAR DA YÜKSELDİ



Mersin'de sahil şeridindeki kiralık yazlık evlerin günlük kirası 200 TL ile 1.000 TL arasında değiştiği bildirildi.



Emlak365.com