Prefabrik Ev Fiyatlarında Son Durum! Villa Tipi Dubleks Prefabrik Evler Kaç TL?

Prefabrik ev fiyatları son dönemlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Şu anda en ucuz prefabrik ev kaç TL'ye yaptırılır? Prefabrik ev yaptırmak isteyenler hangi bütçeleri gözden çıkarmaları gerekir? Villa tipi dubleks prefabrik ev fiyatları ne kadar?
Prefabrik Ev Fiyatlarında Son Durum! Villa Tipi Dubleks Prefabrik Evler Kaç TL?

Türkiye'de son dönemlerde ev modellerinde adeta bir geçiş süreci yaşanıyor. İnsanlar yüksek maliyetlerden dolayı betonarme evlerden kaçarken alternatif seçenekler daha çok ön plana çıkmaya başladı. Prefabrik evlerin de yıldızının parladığı bir dönemden geçiliyor. Bu evlerin farklı avantajları bulunurken fiyat düşüklüğü tercihlerde ana etken oluyor.

PREFABRİK EVLER NEDEN CAZİP HALE GELDİ?

Prefabrik evlerin cazip hale gelmelerinin tek avantajı fiyat değil. Son yıllarda Türkiye'de prefabrik ev sektörü çok büyük aşamalar kaydetmeyi başardı. Bundan dolayı imal edilen prefabrik evler hem görünüm olarak hem de dayanıklılık açısından betonarme evleri aratmayacak seviyeye ulaştı. İstenilen konfor seviyesinde üretilebilen prefabrik evler insanlara önemli avantajlar da sunuyor. 

Prefabrik evler ekonomik olduğu kadar dayanıklılık açısından da tercih nedeni olabiliyor. Üretim aşamasında çeşitli dayanıklılık testlerinden geçen prefabrik evler esneme payları açısından kullanılan malzemeye göre betonarme evlerden daha çok depreme dayanıklı olabiliyor. Ortalama bir prefabrik evin ömrü 40-50 yıl olurken bu evlere firmalar 10 yıl özel garanti de verebiliyorlar. 

Prefabrik evler istenildiği zaman bir başka araziye taşınılıp kurulabilir. Bu süreçte nakliye ve montaj masrafı ile taşınabilir olması ayrı bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler tüm bu etkenlerden dolayı bu evleri tercih edebiliyorlar.

EN UCUZ PREFABRİK EV KAÇT TL'YE YAPTIRILABİLİR?

Prefabrik ev fiyatları oldukça geniş bir aralıkta olabiliyor. Kullanılan malzeme, üretim yapan firma ve bunun gibi maliyet kalemleri ile prefabrik ev fiyatları değişebiliyor. Temmuz 2022 itibariyle en düşük fiyatlı prefabrik evlerin fiyatları 75 Bin TL'den başlıyor. Daha düşük maliyetle de piyasada prefabrik ev bulunabilir ama onların üretildiği malzemeler genellikle oldukça kalitesiz olacaktır ve dayanıklılık süresi kısa olacaktır. 75 Bin TL'den fiyatı başlayan prefabrik evlerin büyüklükleri 40 metrekare ile 50 metrekare arasında değişebiliyor.

VİLLA TİPİ DUBLEKS PREFABRİK EVLER KAÇ TL?

Villa tipi dubleks prefabrik evler son zamanlarda oldukça gözde oldu. Bu evlerin albenisi daha yüksek olurken fiyatları da buna göre daha fazla olabiliyor. Şu anda piyasa fiyatlamalarına göre 150 Bin TL'den başlayan fiyatlarla villa tipi dubleks prefabrik evler yaptırılabilir. Evin büyüklüğü arttıkça fiyatı da artacaktır. Ancak 80 metrekare ile 145 metrekare arasında değişen projelerde prefabrik evlerin fiyatları 300 Bin TL'ye varabildiği gibi bazı çok büyük prefabrik evler 1 Milyon TL fiyatını da aşabiliyor.