Prefabrik Ev Yapana Devletten 30 Bin Lira Hibe Para Desteği Müjdesi Geldi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı barınma yardımları kapsamı her geçen gün genişlemeye devam ederken insanların temel hakları arasında yer alan barınma hakkından yararlanmaları için ihtiyaç sahibi ailelere prefabrik ev yardımı, betonarme ev yardımı ve konut tadilat yardımı olmak üzere 40 bin liraya kadar para yardımı yapılıyor.
Prefabrik Ev Yapana Devletten 30 Bin Lira Hibe Para Desteği Müjdesi Geldi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı barınma yardımları kapsamı her geçen gün genişlemeye devam ederken insanların temel hakları arasında yer alan barınma hakkından yararlanmaları için ihtiyaç sahibi ailelere prefabrik ev yardımı, betonarme ev yardımı ve konut tadilat yardımı olmak üzere 40 bin liraya kadar para yardımı yapılıyor. Detaylar haberimizde...

Devletin hibe para destekleri tüm hızı ile devam ediyor.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu açıklama ile devletin barınma yardımları için ödediği tutarları 2020 yılı için yükselttiğini duyurdu.



BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK AÇIKLADI: PREFABRİK EV YAPANLARA DEVLET DESTEĞİ OLARAK 30 BİN LİRA ÖDEYECEK!



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bakanlık olarak yapmış oldukları barınma yardımlarının rakamlarını arttırdıklarını belirterek "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık.



Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan, afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik" diyerek 30 bin liralık hibe para müjdesi verdi.



Prefabrik Ev Yapana Devletten 30 Bin Lira Hibe Para Desteği Müjdesi Geldi!Prefabrik Ev Yapana Devletten 30 Bin Lira Hibe Para Desteği Müjdesi Geldi!



PREFABRİK EV YAPIMI İÇİN BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILACAK?



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü prefabrik ev yardımı için aranan başvuru şartlarını duyurdu.



Bakanlık tarafından verilen devlet desteği için başvuru ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden kabul edilecek.



Açıklanan şartlara göre prefabirk ev yapmak isteyen kişilerin mutlaka aylık hane halkı geliri kriterine uyması gerekiyor. Prefabrrik ev yardımı almak isteyen kişilerin aylık hane halkı geliri para sınırı asgari ücretin üçte birini geçmeyecek yani 701,32 lira sınırını aşmayacak.



Yine Prefabrik ev yardımı için hane içerisinde yaşayan kişilerin yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az birini taşıması isteniyor. 30 bin lira hibe para desteği alınarak kurulacak olan prefabrik evin yerleştirileceği arsanın da tam tapulu hissesi olması isteniyor.



Emlak365.com