Prefabrik ev yaptırana 300.000 TL, konut alana 500.000 TL devlet yardımı!

Ev sahibi olmayanlar için devlet 500.000 TL’ye kadar barınma yardımı yapmaya başladı. Aile Bakanlığı’nın barınma yardımı ile dar gelirli aileler kira ödemekten kurtuluyorlar.
Prefabrik ev yaptırana 300.000 TL, konut alana 500.000 TL devlet yardımı!

Türkiye’de konut sahibi olmanın ne kadar önemli bir konu olduğu son yıllarda çok daha iyi bir şekilde anlaşıldı. Yükselen kira fiyatlarından dolayı özellikle dar gelirli ailelerin gelirlerinin büyük bir kısmı barınma masraflarına gidiyor. Bu kişiler ev sahibi olsalar gelirleri artmasa bile daha iyi standartlarda hayatlarını idame etme imkanı bulacaklar. Ancak ev sahibi olmaları için gelirlerini kira olarak harcamak zorunda kalıyorlar.

DEVLET DESTEK OLUYOR!

Barınma kişinin en temel ihtiyaçlarının başında geliyor. Devlet de insanların sağlıklı bir şekilde barınma imkanlarını temin etmek için çeşitli destekler veriyor. Eğer insanların yaşadıkları evler sağlıklı bir yapıda değilse Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli destekler veriliyor. Tamamen ihtiyaç sahiplerine yönelik olan bu destekler ile insanlar ev sahibi olabilme imkanı elde ediyorlar. Sağlanan imkanlar destek türüne göre değişebiliyor.

PREFABRİK EV YAPIMINA DESTEK!

Aile Bakanlığı prefabrik ev yaptırmak isteyen vatandaşlara belirli koşullarda destek olmayı sürdürüyor. Bu çerçevede dar gelirli ailelerin ihtiyaç sahiplikleri kriterlere uyumlu ise prefabrik ev yaptırma yardımı alabiliyorlar. Bu şekilde ailelere 300.000 TL’ye kadar destek olunuyor. Bu desteği alanlar prefabrik ev yaptırırken karşılaşacakları maliyetin önemli bir kısmını temin etmiş oluyorlar. Kalan kısmı tamamlayarak kolaylıkla prefabrik ev yaptırılabiliyor.

EV YAPTIRACAKLARA, ALACAKLARA NAKİT DESTEK!

Ev yaptıracak olanlar veya yeni bir konut satın alma imkanını bulanlar da devletten nakit destek alabiliyorlar. Bu nakit yardım da tamamen ihtiyaç sahiplerine yönelik veriliyor. Barınma sorunu yaşayan, sağlıklı evlerde yaşamlarını sürdüremeyen ailelere Aile Bakanlığı nakit yardımda bulunuyor. Bu nakit yardım betonarme ev yaptırma durumunda da veriliyor, yeni konut alımlarında da veriliyor. Vatandaşların koşulları sağlamaları durumunda 500.000 TL’ye kadar yardım alabilmeleri mümkün oluyor.

Aile Bakanlığı’nın barınma yardımlarından faydalanan dar gelirli aileler çok daha iyi evlerde yaşayabilme imkanı buluyorlar.