Prefabrik toplu konut projesi! 580 metrekarelik her evde 100 depremzede kalabilecek!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) deprem bölgesi için prefabrik toplu konut hamlesi başlattı. 100 kişinin barınabileceği prefabrik toplu konutlardan 100 konut yapılarak 10 bin kişinin barınması sağlanacak.
Prefabrik toplu konut projesi! 580 metrekarelik her evde 100 depremzede kalabilecek!

Türkiye deprem bölgesindeki acil barınma ihtiyacı için seferberlik başlattı. Çadır ve konteyner kentler kurulmaya başlanırken Türkiye İhracatçılar Meclisi farklı bir proje ile dikkat çekti. Hazırlanan “Prefabrik toplu Konut Binası Projesi” ile depremzedelere ev konforunda barınma ihtiyaçlarını karşılama imkanı verilecek. Yetkililer tarafından gösterilecek alanlara kurulacak olan prefabrik toplu konutlar konteyner evlerden çok daha fazla kullanışlı olarak tasarlandı.

HER PREFABRİK KONUTTA 100 KİŞİ YAŞAYABİLECEK!

Prefabrik toplu konut projesine göre bir konutta 20 ailenin barınma ihtiyacı karşılanabilecek. Tek bir altyapıya ve tesisata sahip olacak konutlar bu açıdan da maliyet tasarruflu olacak. 580 metrekare büyüklüğünde olan bu prefabrik evlerin her birinde 100 kişi yaşayabilecek. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ortaya konulan bu proje kapsamında ilk konut 10 gün içerisinde kurulacak ve 3 günde bir konut teslimi yapılacak.

10 BİN DEPREMZEDENİN BARINMA SORUNUNU ÇÖZECEK!

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin prefabrik toplu konut projesini İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz yönetecek. Projeye dair bir açıklama yapan Ahmet Öksüz, “Bölme bölme bu prefabrik evleri planladık. Bir bölmede çekyat, ranza, dolap, iki kişilik yatak, beyaz eşya ve tuvalet olacak. Konteynerlerden daha faydalı olacağına inanıyoruz. Her konteyner için ayrı bir alt yapı hazırlanıyor. Burada tek altyapı ile işlem yapılabilecek. 20 bölme de bu altyapıdan yararlanabilecek. Hedefimiz 100 konut yaparak 10 bin vatandaşımızın barınmasını sağlamak.” dedi.

İLK TESLİM 10 GÜN İÇİNDE!

Prefabrik toplu konutun maliyetinin birim başına 70 Bin TL olacağını söyleyen Ahmet Öksüz, “İlk konutu 10 gün içerisinde kurmayı planlıyoruz. Sonrasında da 3 günde bir konut teslimi yapacağız. Bu projeyi sanayiye yakın yerlerde yapmak istiyoruz. Fabrikalara yakın olursa fabrikalar kullanmak ister, üretimin devamlılığı sağlanır, çalışanların da ulaşımı kolaylaşır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve ihracatçılar birlikleri olarak depremzedelere yardımlar yaptıklarını söyleyen Ahmet Öksüz, “Mevzuatsal olarak yardım tutarlarımızı yükseltebilmek için Ticaret Bakanlığı’na ek bütçe kullanmak istediğimizi ilettik. İhracatçı birliklerimizin yedek akçelerinin toplandığı İhracatı Geliştirme AŞ’den 100 Milyon TL yardım yapıldı. Yabancı müşterilerimize de yardım etmeleri için haber verdik. Onlar da önemli bağışlar yapıyorlar.” şeklinde konuştu.