Putin Ukrayna'yı, Ruslar Antalya'yı İşgal Etti! Kiralık ve Satılık Evler Ruslar Kaptı, Türklere Kalmadı

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın ardından Antalya adeta işgale uğradı. Ruslar ile Ukraynalılar adeta Antalya'ya akın ederken konut sektörü de hareketlendi.
Putin Ukrayna'yı, Ruslar Antalya'yı İşgal Etti! Kiralık ve Satılık Evler Ruslar Kaptı, Türklere Kalmadı

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş Türkiye'yi de etkisi altına almış, pek çok alanda dalgalanma yaşanmıştı. Yaşanan savaştan etkilenen bir diğer sektörde konut sektörü oldu. Türkiye'nin tatil cenneti olan Antalya'da başlayan savaşın ardından adeta konut istilası yaşandı.

Yaşanan savaşın ardından Antalya'da yabancıların konut alımları büyük bir hızla artarken sektör temsilcileri Rusların toplu alımlara başladığını, bazı Rus vatandaşların tek seferde 20-30 toplu konut aldıklarını söyledi. Antalya'nın pek çok ilçesinde satılık konut kalmadığı, boş kiralık ev bulmanın imkansız hale geldiği belirtiliyor.

ANTALYA'DA KİRALIK EV FİYATLARI 10 BİN LİRAYA FIRLADI!

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın etkileri Türkiye'yi de sarsmaya devam ederken Antalya'da satılık ve kiralık ev fiyatları da yaşanan süreçten etkilendi. Savaşın başlamasından önce Antalya'da 3 bin liradan başlayan kiralık ev fiyatları savaşın başlamasının ardından 8-10 bin liraya kadar fırladı.

Konu hakkında açıklama yapan Gayrimenkul ve emlak brokeri Uğur Fer "Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Antalya'da gayrimenkul ve konut satışları hareketlendi. Antalya'da yakınlarının yanına yerleşen varlıklı Rus vatandaşları arasında toplu olarak 20-30 daire alan var. Müteahhitlerde sıfır konut kalmadı" diyerek 6-7 günde 50 daire sattıklarını söyledi.

Geri dönme umudu olan Ukrayna vatandaşlarının 3-4 aylık kiralama yaptıkları belirtilirken Rusların ve Ukraynalıların en çok Lara ve Kundu bölgesinde yer alan konutlara ilgi gösterdiği, yaşanan yoğun talep artışı nedeni ile Türklerin ev bulmakta zorlandıkları belirtildi.