Rekabet Kurumu ev kiraları için Ankara'da soruşturma başlattı

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremden etkilenen 11 ilden göç hareketi başlarken en çok göç alan illerin başında Ankara yer almıştı.
Rekabet Kurumu ev kiraları için Ankara'da soruşturma başlattı

Cumhuriyet tarihinde yaşanmış en büyük deprem felaketi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depremi 11 ilde büyük bir yıkım yaşanmasına neden olmuştu. Depremin merkez üssü olan Maraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Hatay adeta yerle bir olmuş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Adana ve Elazığ illerinde de yıkılan binalar ile can kayıpları yaşanmıştı. 

Depremden etkilenen illerde yaşanan en büyük sorun barınma krizi olarak öne çıkarken devam eden artçı deprem fırtınası ile insanlar sağlam olan evlerine de girmede sorunlar yaşanmaya başlamışlardı. Bu nedenle bölgeden büyük bir kaçış başlarken 1 milyon kişinin göç ettiği belirtilmişti. Depremzedelerin en çok göç ettiği illerin başında Ankara yer almıştı. 

ANKARA'DA DEPREM FIRSATÇILARINA SORUŞTURMA BAŞLATILDI! 

Ankara'da yaşanan deprem felaketi sonrasında büyük bir deprem göçü yaşanırken hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarında rekor yükselişler yaşanmıştı. Yaşanan yükseliş zaten depremde evini, arabasını ve yakınlarını kaybeden depremzedelerin mağduriyetlerinin daha da artmasına neden olmuştu. 

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada "Rekabet Kurumu, tüm teknik altyapısı ve personel kaynağıyla kartelleşmeyi engellemeye yönelik olarak yaptığı incelemeleri gayrimenkul piyasası üzerinde derinleştirmeye önümüzdeki dönemde de devam edecek, piyasa koşulları dışında gerçekleşen fiyat oluşumlarına yol açanların tespiti halinde sorumlular hakkında en ağır yaptırımları uygulayacaktır" ifadelerine yer verilerek sorumluların tek tek tespit edilerek cezalandırılacağı ifade edildi.