Restorasyon Çalışmaları Başladı! Metruk Yapı Devlet Konuk Evi Oluyor

Antalya Balbey Mahallesi'nde bulunan ve 2018 yılında meydana gelen yangına metruk yapıya dönüşen alan için restorasyon çalışmaları başladı. Metruk yapı devlet konuk evi olacak.
Restorasyon Çalışmaları Başladı! Metruk Yapı Devlet Konuk Evi Oluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Balbey Mahallesi'nde bulunan ve 2018 yılında çıkan yangında metruk bir yapıya dönüşen alanda restorasyon çalışmaları başlatıldı. Metruk alan restore edildikten sonra Devlet Konuk Evi olarak hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edilen çok sayıda tarihi yapıyı restore ederek yeniden şehre kazandırmaya devam ediyor. Son olarak da Balbey Mahallesi sınırlarında bulunan metruk bir bina için harekete geçildi.

Antalya Valiliği ile yapılan protokol kapsamında, Balbey Mahallesi'nde bulunan metruk hale gelmiş tarihi yapı aslına uygun olarak restore edildikten sonra Devlet Konut Evi olarak yeniden düzenlenecek. Büyükşehir ekipleri restorasyon çalışmalarının ilk aşamasında, yangından zarar gören binanın üst katında yer alan ahşap yapıları temizledi. Devlet Konuk Evi projesi, metruk binanın ahşap şemasına uygun olacak şekilde restore edilecek ve Antalya'ya kazandırılacak.

Restorasyon Çalışmaları Başladı! Metruk Yapı Devlet Konuk Evi Oluyor

SÖZ KONUSU BİNA TEHLİKELİ BİR ALAN HALİNE GELDİ

Restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Temuçin “Söz konusu bina içerisinde madde bağımlılarının, sokakta kalanların barındığı tehlikeli bir alan haline gelmiş. Bu alanın Devlet Konuk Evi olarak kullanılarak kamuya kazandırılması çok önemli bir projedir" açıklamasında bulundu.

Daha önce Kaleiçi çevre düzenleme projelerini tamamladıklarını belirten Temuçin, Alanya Gülevşen Camii'nin 1. etap projesini tamamladıklarını, Hıdırlık Kulesi etrafında çalışmaların devam ettiğini, Karaalioğlu Parkı içerisindeki eski belediye binası, Nekropol Müzesi projesinin tamamlandığını aktardı.