Rize Artvin Havalimanı'nı İlk İki Günde 2 Bin 52 Yolcu Kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan Rize Artvin Havalimanı'na ilk 2 günde yolcu akını yaşandı. 2 gün içerisinde 2 bin 52 yolcu havalimanını kullandı.
Rize Artvin Havalimanı'nı İlk İki Günde 2 Bin 52 Yolcu Kullandı

Ordu Giresun Havalimanı'ndan sonra deniz doldusu ile yapılan Türkiye ve Karadeniz Bölgesi'nde 2.havalimanı olan Rize Artvin Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Açılışa Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı. İlk gün havalimanına 15 ticari olmak üzere toplam 50 uçak iniş ve kalkış yaptı. Toplam 2 bin 52 yolcuya hizmet verildi.

Havalimanına ilk uçak inişini Türk Hava Yolları'na ait olan Airbus A330 Rize Artvin isimli uçak yaptı. İlk iniş yapan uçağın uçuş kodu TK2538'in de bir anlamı olduğu açıklandı. İniş kodunda yer alan 2538 rakamı, 2 şehir, Rize'nin plaka kodu 53 ve Artvin'in plaka kodu 8 olacak şekilde özel olarak ayarlandı.

RİZE ARTVİN ARASI BİR BİLET MESAFESİNDE

Açılış töreninde konuşan Erdoğan: "Doğu Karadeniz’in gerçekten zorlu coğrafyasında inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanı, komşumuz Gürcistan’ın ulaşımını da kolaylaştıracaktır. Ülkemizin sınırlarının en uç noktasına kurduğumuz bu havalimanı, insanımıza vakitten yakıta, trafik kazalarından emisyon gazı azaltımına kadar pek çok alanda katkı sağlayacaktır. Bu topraklarda yaşayanlar ve ziyarete gelenler yanında bölgenin güzelliklerini görmek isteyen herkese Rize, Artvin artık bir uçak bileti mesafesindedir. Artık Rize’de, Artvin’de türküler ayrılık değil, kavuşma üzerine, muhabbet üzerine söylenecek." açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye'de toplam havalimanı sayısı Rize Artvin havalimanının da açılması ile 57'ye çıktı. Havalimanı 5 yılda tamamlandı ve 4.4 milyar TL yatırım yapıldı. 3 bin metre pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasitesi terminali ce destek ünitelerini bünyesinde barındırıyor.

Emlak365.com